Šipkov čaj
SESTAVINE:
* plodovi šipka
* voda
* sladilo po želji (stevia, med, agavin sirup...)
OPIS POSTOPKA:
Priprava sušenega šipka: Plodove šipka navadno nabiramo v septembru. Plodove vzdolžno prerežemo in odstranimo semena. Pazimo, da si speremo roke, saj je v plodovih ogromno dlačic,ki dražijo sluznico. "Olupke" šipka najprej posušimo na pladnju v suhem prostoru, nato pa še v pečici na 50°C ali v sušilniku za sadje (dehidratorju). Semena dobro speremo in enako posušimo kot olupke. Sušen šipek hranimo v zrakotesnih kozarcih nekje na temnem.
Priprava čaja: Čaj skuhamo tako, da 1 žličko suhega šipka vmešamo v 2-3dl vode. Pustimo, da voda na štedilniku zavreje in kuhamo cca 10 minut. Čaj precedimo in posadkamo po želji.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)