Sadni zajtrk z ajdovo kašo

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 3

Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.

SESTAVINE (za 3 osebe): sadni-zajtrk

* 1 lonček ajdove kaše
* 2 žlički arašidovega masla
* 1 žlica goji jagod
* 2 pomaranči
* 1 jabolko
* ananas
* maline
* borovnice

OPIS POSTOPKA: 1 jogurtov lonček ajdove kaše namočiš v vodi čez noč. Zjutraj odcediš in opereš ajdovo kašo, vržeš v blender, dodaš naribano jabolko. Zaliješ s sokom dveh pomaranč, dodaš 2 žlički arašidovega masla in zmiksaš v kremo. Razdeliš v tri posodice in obložiš s svežim in suhim sadjem.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek