Veganska pastirska pita z orehi
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganska pastirska pita z orehi

SESTAVINE:
* 2 jušni žlici olivnega olja
* 500-600 g neto leče iz konzerve
* 750 g mešanice graha in korenja v kockah
* 100 g mletih orehov
* 300 ml zelenjavne jušne osnove
* 800 g olupljenega krompirja (približno 8 manjših srednjih krompirjev)
* 1 žlica veganskega masla ali ovsene smetane (za krompirjev pire)
* sol
* začimbe po želji

OPIS POSTOPKA: Lečo iz konzerve odcedimo in operemo. Lečo lahko tudi skuhaš sam, uporabiš 250 - 300 g suhe leče. Dodamo 750 g zamrznjenega korenja v kockah in graha. Mešanico kupiš zapakirano v trgovini ali pa jo v poljubnem razmerju pripraviš doma. Na dveh žlicah olivnega olja prepražiš lečo, grah in korenje. Dodaš sol in druge začimbe po želji. Zaliješ z 300 ml zelenjavne jušne osnove ali vode, ki si ji primešal univerzalno začimbno mešanico. Kuhaš 15 minut. Mešanici dodaš 100 g mletih orehov. Olupiš približno 8 manjših srednjih krompirjev in jih narežeš na majhne kocke. Skuhaš v slani vodi. Krompirju dodaš žlico stopljenega veganskega masla ali margarine in zmešaš v pire. Pekač naoljiš z žlico olivnega olja. Na pekač preliješ lečino mešanico, na lečino mešanico pa premažeš pire. Pečeš 60 minut v ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija. Opcijsko: Pire lahko posuješ s papriko v prahu in pred pečenjem na pire narežeš majhne koščke masla. Okrasiš lahko tudi z drugimi začimbami. V lečino maso lahko dodaš tudi pasiran paradižnik ali drugo zelenjavo po želji. Namesto leče lahko uporabiš kuhan sojin drobljenec.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

* 2 jušni žlici olivnega olja * 500-600 g neto leče iz konzerve * 750 g mešanice graha in korenja v kockah * 100 g mletih orehov * 300 ml zelenjavne jušne osnove * 800 g olupljenega krompirja (približno 8 manjših srednjih krompirjev) * 1 žlica veganskega masla ali ovsene smetane (za krompirjev pire)* sol * začimbe po želji Lečo iz konzerve odcedimo in operemo. Lečo lahko tudi skuhaš sam, uporabiš 250 - 300 g suhe leče. Dodamo 750 g zamrznjenega korenja v kockah in graha. Mešanico kupiš zapakirano v trgovini ali pa jo v poljubnem razmerju pripraviš doma. Na dveh žlicah olivnega olja prepražiš lečo, grah in korenje. Dodaš sol in druge začimbe po želji. Zaliješ z 300 ml zelenjavne jušne osnove ali vode, ki si ji primešal univerzalno začimbno mešanico. Kuhaš 15 minut. Mešanici dodaš 100 g mletih orehov. Olupiš približno 8 manjših srednjih krompirjev in jih narežeš na majhne kocke. Skuhaš v slani vodi. Krompirju dodaš žlico stopljenega veganskega masla ali margarine in zmešaš v pire. Pekač naoljiš z žlico olivnega olja. Na pekač preliješ lečino mešanico, na lečino mešanico pa premažeš pire. Pečeš 60 minut v ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija. Opcijsko: Pire lahko posuješ s papriko v prahu in pred pečenjem na pire narežeš majhne koščke masla. Okrasiš lahko tudi z drugimi začimbami. V lečino maso lahko dodaš tudi pasiran paradižnik ali drugo zelenjavo po želji. Namesto leče lahko uporabiš kuhan sojin drobljenec.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.