Štrudelj iz jabolk in orehovega nadeva
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Štrudelj iz jabolk in orehovega nadeva

SESTAVINE:
* listnato testo

Orehov nadev:
* 100 g mletih orehov
* 0,2 dl mleka
* 10 g eritritola
* malo ruma
* malo soka limone
* 1 žlica stepene sladke smetane

Nadev iz jabolk:
* 2 srednje veliki jabolki
* malo cimeta
* malo limone 
* žlička eritritola

Premaz:
* 1 jajce
* 1 žlička limoninega olja*

OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo oba nadeva. Orehov nadev: 100g orehov zmeljemo ter jih oparimo z vročim mlekom. Dodamo eritritol, rum, sok limone ter sladko smetano. Nadev iz jabolk: jabolki olupimo ter naribamo. Dodamo jim cimet, sok limone ter po želji še eritritol. Listnato testo razvaljamo. Najprej ga premažemo z orehovim nadevom, nato še z nadevom iz jabolk. Previdno zavijemo v obliko štrudlja. Premažemo ga z mešanico jajca in limoninega olja (*lahko uporabimo tudi kokosovo olje + sok limone). Pečemo ga cca 30 min na 180 stopinj (do zlato rjave barve). Ohlajen štrudelj po želji potresemo s kakovom v prahu.

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tina Konjedic

* listnato testo Najprej pripravimo oba nadeva. Orehov nadev: 100g orehov zmeljemo ter jih oparimo z vročim mlekom. Dodamo eritritol, rum, sok limone ter sladko smetano. Nadev iz jabolk: jabolki olupimo ter naribamo. Dodamo jim cimet, sok limone ter po želji še eritritol. Listnato testo razvaljamo. Najprej ga premažemo z orehovim nadevom, nato še z nadevom iz jabolk. Previdno zavijemo v obliko štrudlja. Premažemo ga z mešanico jajca in limoninega olja (*lahko uporabimo tudi kokosovo olje + sok limone). Pečemo ga cca 30 min na 180 stopinj (do zlato rjave barve). Ohlajen štrudelj po želji potresemo s kakovom v prahu.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.