Snickers energijske tablice

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 250 g razmaščene arašidove moke
* 1 ščepec soli vaniljeva aroma
* 100 g arašidov
* 100 g Cavalier chocolate drops
* pribl. 150 ml agavinega sirupa ali sirupa brez sladkorja
* Cavalier temna čokolada
**količino sirupa dodajamo po potrebi, dokler ne dobimo enakomerno razporejene lepljive gnetljive mase 

OPIS POSTOPKA: V večji posodi zmešamo skupaj razmaščeno arašidovo moko, sol, vanili aromo, arašide in chocolate dropse. Premešani masi dodamo agavin sirup ( ali javorjev, rižev, fiber sirup,...). Po potrebi ga dodajamo še več, dokler ne zamesimo gnetljive lepljive mase, ki jo nato z rokami enakomerno razporedimo po pekaču obloženem s peki papirjem. Na sopari stopimo Cavalier temno čokolado in jo prelijemo po vrhu poravnane mase v pekaču. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za približno 1 uro. Maso nato narežemo na rezine in postrežemo. Maso hranimo v zamrzovalniku. Predlagam, da jo prej narežete na rezine ali kocke. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek