Lososovi zavitki s kremnim namazom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Lososovi zavitki s kremnim namazom

Super glavna jed, ki vas bo nasitila in za sabo pustila odličen okus po dimljenem lososu in kremastem nadevu.

SESTAVINE:
Za testo:
*500g pirine polnozrnate moke
*2 ščepca himalajske soli
*1 kvas v prahu
*3 velike žlice olivnega olja
*2 dcl mlačne vode

Za nadev:
*2 kremna sirna namaza z zelišči (ali pusta skuta z zelišči –cottage cheese)
*400g (2 paketa) dimljenega lososa
*ščepec bazilike
*ščepec česna v prahu
*riban sir

Za premaz in posip:
*1 jajce (razžvrkljano)
*semena po želji (sezam, lan)


OPIS POSTOPKA: V veliko posodo damo moko, sol in olivno olje ter premešamo. V kozarcu zmešamo vodo in kvas ter pustimo stati 2-3 minute, nato pa dodamo v posodo z moko. Dobro pregnetemo in oblikujemo v kroglo. Pustimo v posodi vzhajati vsaj 1 uro. Ko testo dovolj naraste, kroglo prerežemo na dva dela in vsakega posebej razvaljamo ter obrežemo, da dobimo pravokotno obliko.

Najprej testo po celotni površini premažemo z namazom ter posipamo z baziliko in česnom. Nato po celotni površini položimo dimljenega lososa, ki smo ga pred tem narezali na manjše trakce. Po vrhu posipamo želeno količino ribanega sira in zavijemo v zavitek. Zgornji del zavitka na tanko premažemo z jajcem, ki smo ga pred tem razžvrkljali in posipamo s semeni po želji. Isto ponovimo z drugim delom testa, da na koncu dobimo dva zavitka.

Na pekač položimo peki papir, nanj pa oba zavitka in damo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 200 stopinj. Pečemo približno 45 minut oziroma tako dolgo, da testo dobi lepo zlato rjavo barvo.

Sama sem za prilogo pripravila še domačo francosko solato z grškim jogurtom. Recept zanjo najdeš TUKAJ.

ČAS PRIPRAVE: 1h + vzhajanje testa
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija
Za testo: *500g pirine polnozrnate moke *2 ščepca himalajske soli *1 kvas v prahu *3 velike žlice olivnega olja *2 dcl mlačne vode Za nadev: *2 kremna sirna namaza z zelišči (ali pusta skuta z zelišči –cottage cheese) *400g (2 paketa) dimljenega lososa *ščepec bazilike *ščepec česna v prahu *riban sir Za premaz in posip: *1 jajce (razžvrkljano) *semena po želji (sezam, lan)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.