Korenčkovo pirini njoki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Korenčkovo pirini njoki

4

SESTAVINE:
* 500 g korenčka
* 200 g do 300 g pirine polnozrnate ali pirine bele moke
* 1 jajce velikosti M 
* ščep soli

OPIS POSTOPKA: Narezan korenček skuhamo v slani vodi do mehkega (25 minut). Počakamo, da se ohladi in ga zmiksamo s pomočjo paličnega mešalnika. Nato mu v večji skledi za gnetenje dodamo moko in jajce. Pravilno gostoto testa uravnavamo z dodajanjem moke (da ni preveč mokro).

Slano vodo za njoke damo vreti. Na pomokanem pultu testo valjam na za prt debele role in ga razrežemo s pomočjo spatule in jih mečemo v vrelo vodo. Njoke kuhamo cca 10 minut.

Lahko pa njoke pripravimo za v skrinjo, tako da jih ne skuhamo. Jaz jih polagam na plastičen pokrove in dam vse skupaj v vrečko, zavežem in dam v skrinjo. Čez čas, ko njoki zamrznejo, pokrove odstranim, saj tako zasedejo manj prostora v skrinji. Naredim si pakete za cca 2 osebo in jih po potrebi jemljem iz skrinje ter skuham v vreli slani vodi.

Zraven se odlično poda kakšna domača paradižnikova omaka s tuno ali smetanovi z gobami/dimljenim lososom... Pa dober tek.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co. 

* 500 g korenčka * 200 g do 300 g pirine polnozrnate ali pirine bele moke* 1 jajce velikosti M * ščep soli  Narezan korenček skuhamo v slani vodi do mehkega (25 minut). Počakamo, da se ohladi in ga zmiksamo s pomočjo paličnega mešalnika. Nato mu v večji skledi za gnetenje dodamo moko in jajce. Pravilno gostoto testa uravnavamo z dodajanjem moke (da ni preveč mokro). Slano vodo za njoke damo vreti. Na pomokanem pultu testo valjam na za prt debele role in ga razrežemo s pomočjo spatule in jih mečemo v vrelo vodo. Njoke kuhamo cca 10 minut. Lahko pa njoke pripravimo za v skrinjo, tako da jih ne skuhamo. Jaz jih polagam na plastičen pokrove in dam vse skupaj v vrečko, zavežem in dam v skrinjo. Čez čas, ko njoki zamrznejo, pokrove odstranim, saj tako zasedejo manj prostora v skrinji. Naredim si pakete za cca 2 osebo in jih po potrebi jemljem iz skrinje ter skuham v vreli slani vodi. Zraven se odlično poda kakšna domača paradižnikova omaka s tuno ali smetanovi z gobami/dimljenim lososom... Pa dober tek.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (4)

Malinca

Hojla Danica, korenček skuhate do tako mehkega da se brez težav zmečka kar z vilico. Lahko pa ga tudi spasirate.

Danica Nurikič

A korenček spasirate?

Malinca

Hojla Anča, masi se doda cca. 100g moke. Gostoto testa potem uravnavamo z dodajanjem moke (če je preveč mokro dodamo več moke).

Anča Opeka Gašparič

Ali ste prepričani da je potrebno le 100 g moke?