Korenčkovo pirini njoki
SESTAVINE:
* 500 g korenčka
* 200 g do 300 g pirine polnozrnate ali pirine bele moke
* 1 jajce velikosti M
* ščep soli
OPIS POSTOPKA: Narezan korenček skuhamo v slani vodi do mehkega (25 minut). Počakamo, da se ohladi in ga zmiksamo s pomočjo paličnega mešalnika. Nato mu v večji skledi za gnetenje dodamo moko in jajce. Pravilno gostoto testa uravnavamo z dodajanjem moke (da ni preveč mokro).
Slano vodo za njoke damo vreti. Na pomokanem pultu testo valjam na za prt debele role in ga razrežemo s pomočjo spatule in jih mečemo v vrelo vodo. Njoke kuhamo cca 10 minut.
Lahko pa njoke pripravimo za v skrinjo, tako da jih ne skuhamo. Jaz jih polagam na plastičen pokrove in dam vse skupaj v vrečko, zavežem in dam v skrinjo. Čez čas, ko njoki zamrznejo, pokrove odstranim, saj tako zasedejo manj prostora v skrinji. Naredim si pakete za cca 2 osebo in jih po potrebi jemljem iz skrinje ter skuham v vreli slani vodi.
Zraven se odlično poda kakšna domača paradižnikova omaka s tuno ali smetanovi z gobami/dimljenim lososom... Pa dober tek.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)