Jajce na oko v paradižnikovi omaki s kremnim sirom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jajce na oko v paradižnikovi omaki s kremnim sirom

SESTAVINE: 
*1/4 srednje velike čebule
*15 g pora
*1/4 rdeče paprike
*1/2 stroka česna
*5 češnjevih paradižnikov
*40 g kremnega lahkega sira
*1 jajce
*1 ščep sveže narezanega drobnjaka
*1 dcl vode
*Olivno olje po občutku
*Začimbe: sol, poper

OPIS POSTOPKA:
 Pečico segrejemo na 200 stopinj. V litoželezni ponvi segrejemo olivno olje. Dodamo oprano in na drobno sesekljano čebulo. Mešamo na srednjem ognju, da čebula postekleni, nato dodamo por, sesekljan česen in sol. Mešamo na srednjem ognju cca 2-3 minute. Dodamo vodo, rdečo papriko in zdrobljene paradižnike ter zavremo. Ob stalnem mešanju na zmernem ognju kuhamo še cca 10 minut. Dodamo kremni lahki sir. S hrbtno stranjo žlice oblikujemo vdolbino v omako. V skodelico razbijemo jajce in ga previdno vstavimo v ponev. Jajce posolimo in popopramo. Ponev postavimo v pečico in pečemo 15 minut ali dokler beljaki ne postanejo bele barve. Potresemo z drobnjakom ter postrežemo.

ČAS PRIPRAVE:
 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl

 *1/4 srednje velike čebule*15 g pora*1/4 rdeče paprike*1/2 stroka česna*5 češnjevih paradižnikov*40 g kremnega lahkega sira*1 jajce*1 ščep sveže narezanega drobnjaka*1 dcl vode*Olivno olje po občutku*Začimbe: sol, poper
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.