Fit večerja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Fit večerja

SESTAVINE: 
* 1 konzerva tune
* 1 bučka
* 1 šalotka 
* 50 g rdeče leče
* žlička olivnega olja
* sok 1/2 limone
* Vejica timijana
* začimbe po okusu (sol, kurkuma, curry)
* sveža meta 


OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju popražimo šalotko, da zadiši in nato dodamo rdečo lečo. Če lečo pred tem namočite, ji tako skrajšate čas kuhanja. Po približno 10-15 min leča postane svetlo rumene barve in tako veste da je dovolj pečena. Dodate sok limone, ščepec soli in na koncu posujete s svežo meto. V drugi kozici segrejete olivno olje in nato dodate bučke. Pražite približno 10 minut, da se bučke zmehčajo. Po želji dodajte začimbe (sama sem uporabila kurkumo) Na koncu še dodate tuno in uživate v pisanem obroku.

ČAS PRIPRAVE: 25 min  
RECEPT PRIPRAVILA: Ines Zadravec 

  * 1 konzerva tune * 1 bučka * 1 šalotka  * 50 g rdeče leče * žlička olivnega olja * sok 1/2 limone * Vejica timijana * začimbe po okusu (sol, kurkuma, curry) * sveža meta   Na olivnem olju popražimo šalotko, da zadiši in nato dodamo rdečo lečo. Če lečo pred tem namočite, ji tako skrajšate čas kuhanja. Po približno 10-15 min leča postane svetlo rumene barve in tako veste da je dovolj pečena. Dodate sok limone, ščepec soli in na koncu posujete s svežo meto. V drugi kozici segrejete olivno olje in nato dodate bučke. Pražite približno 10 minut, da se bučke zmehčajo. Po želji dodajte začimbe (sama sem uporabila kurkumo) Na koncu še dodate tuno in uživate v pisanem obroku.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.