VIDEO: Cake pops
Super recept, ki vedno uspe. Spodaj tudi video, v katerem ti z Nino iz PartyPek prikaževa pripravo Cake popsov. Nina pa ti bo zaupala tudi nekaj trikov, ki jih je super upoštevati pri sami pripravi.
Pripravljali sva bolj zdravo različico Cake popsov. Pri pripravi sva namesto sladkorja uporabili zdrava sladila – kokosov sladkor in eritritol, namesto pšenične moke pirino moko, namesto Nutele čokoladni namaz slajen s stevijo, namesto mlečne čokolade pa sva uporabili temno čokolado.
SESTAVINE:
Biskvit:
* 6 jajc
* 180 g masla
* 100 g kokosovega sladkorja
* 80 g eritritola – sladilo brez kalorij
* ščepec 100% vanilije v prahu (ali vanilijeva aroma)
* 180 g mandljeve moke oz. mletih mandljev
* 45 g pirine bele moke
* 3 žlice 100% kakava
* 9 žlic nastrganega kokosa
* 2 ščepca pecilnega praška
* ščepec soli
Dodatek k biskvitu:
* 150 g mascarpone sira
* 100 g čokoladnega namaza
* pokrovček ruma (po želji)
Obliv:
* 4 žlice kokosovega olja
* 300 g bele čokolade
* 300 g temne čokolade
* palčke iz kartona (obvezno – da popsi ne polzijo iz palčk) in dodatki za krasitev, ki jih najdeš na www.partypek.si
OPIS POSTOPKA:
1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj.
2. Ločimo rumenjake in beljake.
3. V rumenjake dodamo maslo, sladila (eritrtiol, kokosov sladkor) in vanilijo in stepamo do penastega (cca 15 minut).
4. Beljakom dodamo ščepec soli in stepemo v sneg.
5. Zmešamo ostale suhe sestavine (mandljevo moko, pirino moko, kakav, nastrgan kokos in pecilni prašek). Moko in kakav lahko tudi presejemo čez cedilo.
6. V zmes rumenjakov, masla in sladkorja izmenično vmešaš beljake in suhe sestavine z lopatko. Vedno začni z beljaki.
7. Maso daš v obod za torte premera 26-30 cm in pečeš na 175 stopinj cca 15 do 20 minut.
8. Biskvit ohladimo in ga z rokami nadrobimo v posodo ter dodamo mascarpone, čokoladni namaz in rum.
9. Maso pregnetemo, pokrijemo z živilsko folijo in jo pustimo v hladilniku počivati vsaj uro ali dve (lahko tudi dlje). V hladilniku se sestavine lepo povežejo, da jih lažje oblikujemo v lepe kroglice.
10. Zvaljamo kroglice in jih damo v skrinjo za 30 minut. Palčko vedno pomočimo v čokolado in nato v pops.
Podrobnejše informacije in prikaz krasitve ter nekaj trikov pri pripravi si poglej v spodnjem videu:
Naroči sestavine iz recepta
-
-29%Bio kokosov sladkor je specialiteta nežnega karamelnega okusa. Odlično sladilo za vse, ki se zavedajo uravnotežene prehrane.
Redna cena: 13,99 €
Akcijska cena: 9,99 €
-29%Prihranek 4,00 €Redna cena: 13,99 €
Akcijska cena: 9,99 €
-29%Prihranek 4,00 € -
Aromatičen 100 % presni kakav v prahu je narejen brez pregrevanja, obsevanja in brez dodatkov.
Redna cena: 4,99 €
Redna cena: 4,99 €
-
Najbolj slasten namaz iz samo treh sestavin: lešnikove paste, kokosovega sladkorja in kakavove paste. Ekološko pridelan in z ljubeznijo narejen v Sloveniji očara prav vse ljubitelje čokoladnih namazov.
Redna cena: 9,99 €
Redna cena: 9,99 €
-
Bio ekstra deviško hladno stiskano kokosovo olje za peko in kuhanje. Uporabno tudi v kozmetične namene.
Redna cena: 9,99 €
Redna cena: 9,99 €
-
Namizno sladilo na osnovi eritritola brez kalorij. Primerno je za diabetike in vse, ki želijo zmanjšati vnos hidratov ali izgubiti odvečne kilograme.
Redna cena: 8,99 €
Redna cena: 8,99 €
-
Mandljeva nerazmaščena moka oz. fino mleti mandlji iz oluščenih mandljev. Odlični za peko in vse, ki se želijo izogniti mokam iz žit.
Redna cena: 13,99 €
Redna cena: 13,99 €
-
-25%3+1 gratisAromatičen 100 % presni kakav v prahu je narejen brez pregrevanja, obsevanja in brez dodatkov.
19,96 €
14,97 €
-25%Prihranek 4,99 €19,96 €
14,97 €
-25%Prihranek 4,99 € -
-25%3+1 gratisNamizno sladilo na osnovi eritritola brez kalorij. Primerno za diabetike in vse, ki želijo zmanjšati vnos hidratov ali izgubiti odvečne kilograme.
35,96 €
26,97 €
-25%Prihranek 8,99 €35,96 €
26,97 €
-25%Prihranek 8,99 € -
Temna čokolada s sladili in 86 % vsebnostjo kakava ter visoko vsebnostjo prehranske vlaknine. Slajena je s stevijo in primerna tudi za diabetike.
Redna cena: 3,99 €
Redna cena: 3,99 €