Rafaello »fit« kokosove kroglice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Rafaello »fit« kokosove kroglice

Vrhunske »rafaello« kroglice, brez dodanega sladkorja in moke – še bolj slastne kot izgledajo! Brez mleka primerne tudi za veganske sladokusce in laktozno intolerantne!





SESTAVINE: (za 30-40 kroglic):

* 100 g BIO kuhane prosene kaše

* 50 g posnetega mleka v prahu

* 25 g grobo mletih orehov, mandljev, lešnikov idr.

* 100 g nastrganega kokosa

* 20-30 g kokosovega olja

* 20-30 celih mandljev in lešnikov

* 1,0-2,0 dcL mleka z 0,5 % mlečne maščobe (po potrebi)

* sladilo: Eritritol

* 2-3 merice beljakovin v prahu (okus vanilija/kokos/pannacota)



OPIS POSTOPKA: Na začetku skuhamo poljubno količino prosene kaše v mleku (ali vodi) in jo sladkamo s stevio ali poljubnim sladilom. Posebej pripravimo posodo, v katero damo posneto mleko v prahu (če želimo, za boljši okus), beljakovine v prahu), nastrgan koks ter veliko žlico kokosovega olja. Zmesi dodamo še grobo mlete mandlje, lešnike, orehe oz. poljubne oreščke in vse skupaj dobro premešamo. Če je zmes pregroba in presuha, dodamo mandljevo ali običajno mleko po občutku. Medtem na teflonski ali keramični ponvi segrejemo malo kokosovega olja, na katerem rahlo popečemo na polovičke narezane mandlje in lešnike, ki jih kasneje vstavimo v kroglice. Preden oblikujemo kroglice, si namastimo roke, da se masa ne sprijema na dlani ter začnemo oblikovati poljubno velike kroglice, v katere vstavimo pražene mandlje in lešnike. Tako oblikovane kroglice povaljamo v grobi kokosovi moki (kokosovih kosmičih) in posipamo s stevio, če želimo še slajše rafaelo fit kroglice. Vsaj za dve uri postavimo na hladno. Preprosto, enostavno in hitro do zelo okusne slaščice – dober tek!



MAKRONUTRIENTI / 100g:

* Beljakovine (z dodatkom v prahu): 34,3 g

* Ogljikovi hidrati: 12,9 g (sladkorji: 3,8 g)

* Maščobe (s kokosovim oljem): 12 g (nenasičene: 7,3 g)



AVTOR: Mark BUDLER - ProFIT team  


(za 30-40 kroglic): ,* 100 g BIO kuhane prosene kaše ,* 50 g posnetega mleka v prahu ,* 25 g grobo mletih orehov, mandljev, lešnikov idr. ,* 100 g nastrganega kokosa ,* 20-30 g kokosovega olja ,* 20-30 celih mandljev in lešnikov ,* 1,0-2,0 dcL mleka z 0,5 % mlečne maščobe (po potrebi) ,* sladilo: Eritritol ,* 2-3 merice beljakovin v prahu (okus vanilija/kokos/pannacota) , , Na začetku skuhamo poljubno količino prosene kaše v mleku (ali vodi) in jo sladkamo s stevio ali poljubnim sladilom. Posebej pripravimo posodo, v katero damo posneto mleko v prahu (če želimo, za boljši okus), beljakovine v prahu), nastrgan koks ter veliko žlico kokosovega olja. Zmesi dodamo še grobo mlete mandlje, lešnike, orehe oz. poljubne oreščke in vse skupaj dobro premešamo. Če je zmes pregroba in presuha, dodamo mandljevo ali običajno mleko po občutku. Medtem na teflonski ali keramični ponvi segrejemo malo kokosovega olja, na katerem rahlo popečemo na polovičke narezane mandlje in lešnike, ki jih kasneje vstavimo v kroglice. Preden oblikujemo kroglice, si namastimo roke, da se masa ne sprijema na dlani ter začnemo oblikovati poljubno velike kroglice, v katere vstavimo pražene mandlje in lešnike. Tako oblikovane kroglice povaljamo v grobi kokosovi moki (kokosovih kosmičih) in posipamo s stevio, če želimo še slajše rafaelo fit kroglice. Vsaj za dve uri postavimo na hladno. Preprosto, enostavno in hitro do zelo okusne slaščice – dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.