Prebranec
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Prebranec

1

SESTAVINE:

* 600 g belega fižola iz pločevinke

* 400 g čebule

* 4 stroki česna

* 1 žlica mlete rdeče paprike

* 1 žlička kurkume

* 3 velike žlice paradižnikove mezge

* 1 velika rdeča paprika

* 1 pekoč feferon brez semen (suh ali svež)

* olivno olje

* poper

* himalajska sol



OPIS POSTOPKA: Na vročem olju prepražimo narezano čebulo, dodamo česen, mleto papriko in kurkumo. Malo prepražimo in nato dodamo paradižnikovo mezgo, na drobno narezano rdečo papriko in feferon. Prelijemo z 3 dcl vode, solimo in popramo. Premešamo in kuhamo cca 10 minut na nizki temperaturi. Dodamo odcejen fižol in premešamo. Po potrebi dodamo še vodo, če je pregosto. Vse skupaj prelijemo v pekač in pečemo na 220 stopinj cca 45 minut.



RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja  


,* 600 g belega fižola iz pločevinke ,* 400 g čebule ,* 4 stroki česna ,* 1 žlica mlete rdeče paprike ,* 1 žlička kurkume ,* 3 velike žlice paradižnikove mezge ,* 1 velika rdeča paprika ,* 1 pekoč feferon brez semen (suh ali svež) ,* olivno olje ,* poper ,* himalajska sol , , Na vročem olju prepražimo narezano čebulo, dodamo česen, mleto papriko in kurkumo. Malo prepražimo in nato dodamo paradižnikovo mezgo, na drobno narezano rdečo papriko in feferon. Prelijemo z 3 dcl vode, solimo in popramo. Premešamo in kuhamo cca 10 minut na nizki temperaturi. Dodamo odcejen fižol in premešamo. Po potrebi dodamo še vodo, če je pregosto. Vse skupaj prelijemo v pekač in pečemo na 220 stopinj cca 45 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Edita Globocnik

Odličen prebranec ga že ni več