Praženi jajčevci s kvinojo
Kvinoja je okusna in enostavna popestritev jedi. Najbolje je, ker si jo lahko skuhamo vnaprej in jo po želji kombiniramo (z zelenjavo, v solati, kot sladico, ...)
SESTAVINE (za eno osebo):
* olivno olje
* 1 manjši jajčevec
* 10 češnjevih paradižnikov
* polovica manjše čebule
* polovica česna
* paradižnikova mezga (2 dl)
* kuhana kvinoja
* peteršilj
* himalajska sol
OPIS POSTOPKA: Jajčevec narežemo na kocke, češnjeve paradižnike prepolovimo. Nasekljamo čebulo in česen in ju prepražimo na olivnem olju. Nato dodamo še jajčevec in paradižnike. Pražimo 20 minut in vmes večkrat premešamo. Če je presuho, malenkost zalijemo z vodo.
Vmes skuhamo kvinojo. Najprej jo temeljito speremo, prelijemo s toplo vodo in kuhamo 15 minut.
Zelenjavo solimo, prelijemo s paradižnikovo mezgo, dodamo peteršilj in kvinojo. Premešamo in pražimo še 10 minut. Postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Komentarji (0)