Pomladanska rižota s šparglji in lososom
SESTAVINE (za 2 osebi):
* 100 g riža za rižote (jaz sem uporabila rjavega)
* 125 g file lososa
* 1 čebula
* 2 manjša stroka česna
* žlička olivnega olja
* 250 g špargljev
* sol
* poper
* peteršilj
* 200 ml vode
* parmezan
OPIS POSTOPKA: Na manjše koščke najprej narežemo čebulo in jo prepražimo na žlički olja, da postekleni, dodamo narezan strok česna. Ko česen zadiši dodamo riž in ga popražimo toliko časa da postekleni. Dodamo 200 ml vode, osolimo, popopramo in dodamo peteršilj. Riž kuhamo 30 min oz. 10 min manj, kot je navedeno na embalaži. V tem času šparglje operemo, narežemo na manjše koščke, oleseneli del zavržemo, vršičke prihranimo za kasneje. Po 30 min šparglje dodamo k rižoti in kuhamo še 10 min, da riž popije vodo in se sestavine povežejo. Na manjše koščke narežemo file lososa. V drugi ponvi po potrebi dodamo olje ter popražimo lososa in vršičke špargljev. Ko so zlatorjavo zapečeni jih dodamo k rižoti. Kuhalnik izključimo, počakamo 5 min, da se rižota ohladi, sestavine pa dodatno povežejo. Postrežemo na krožnik in posujemo parmezan. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Erika Debevec
Komentarji (0)