Polnozrnata potica brez sladkorja s skuto in kokosom

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.2)
Št. ocen: 15

SESTAVINE: potica
* 175 gpolnozrnate pšenične moke
* 175 g polnozrnate pirine moke
* 4 dag kvasa
* 5 dag stopljene kokosovega olja
* 4 jedilne žlice agavinega sirupa
* malo ruma
* limonina lupinica ene limone
* ščep himalajske soli
Namaz: 
* 1,5 dcl mleka
* 500 g puste skute
* aroma vanilije
* jogurtova kisla smetana
* rozine
* kokosova moka (toliko da je lepo mazljivo, ne pretekoče)
* dva jajčka
* 8 jedilnih žlic agavinega sirupa (odvisno od okusa)

OPIS POSTOPKA: V toplo mleko razdrobimo kvas in žlico moke, vmešamo z ostalimi sestavinami, postavimo v pečico (zaradi prepiha in pustimo vzhajati). Med tem zmešamo sestavine za namaz. Ko vzhaja razvaljamo, namažemo, zvijemo, damo v model, pustimo se malo vzhajati, prepikamo, premažemo z mlekom, damo v ogreto pečico na 200 stopinj za 5 min. Nato zmanjšamo na 180 stopinj in pečemo cca 1,5 ure - na polovici pokrijemo s srebrno folijo.

RECEPT PRIPRAVILA: Katja Leber

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek