Polentasta torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polentasta torta

SESTAVINE:

* 19 sliv

* 1 skodelica (približno 4 dcl) koruznega zdroba

* 1 skodelica mletih mandljev

* malo vode (po želji)

* 3 žlice ruma

* riglojeva marmelada (po okusu)

* 100 g temne čokolade (veganske)

* mandljevi lističi/koščki za posip




OPIS POSTOPKA: Slive operemo in narežemo v večji posodi, dodamo koruzni zdrob, mlete mandlje in rum. Vse skupaj premešamo (če želimo lahko dodamo malo vode). Pečemo v modelu za torte cca. 20 - 30 min na 180°. Priporočljivo je spremljati, kaj se dogaja v pečici. Počakamo, da se testo malo ohladi in ga premažemo z marmelado. Nato nad vodno paro raztopimo čokolado ter z njo premažemo torto. Za konec po čokoladi posujemo mandljeve lističe.



ČAS PRIPRAVE: 20 minut + peka

RECEPT PRIPRAVILA: Špela Zelko


,* 19 sliv ,* 1 skodelica (približno 4 dcl) koruznega zdroba ,* 1 skodelica mletih mandljev ,* malo vode (po želji) ,* 3 žlice ruma ,* riglojeva marmelada (po okusu) ,* 100 g temne čokolade (veganske) ,* mandljevi lističi/koščki za posip , , Slive operemo in narežemo v večji posodi, dodamo koruzni zdrob, mlete mandlje in rum. Vse skupaj premešamo (če želimo lahko dodamo malo vode). Pečemo v modelu za torte cca. 20 - 30 min na 180°. Priporočljivo je spremljati, kaj se dogaja v pečici. Počakamo, da se testo malo ohladi in ga premažemo z marmelado. Nato nad vodno paro raztopimo čokolado ter z njo premažemo torto. Za konec po čokoladi posujemo mandljeve lističe.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.