Ovseni piškoti s kokosovim sladkorjem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ovseni piškoti s kokosovim sladkorjem

SESTAVINE: 

* 85 g kokosovega olja (sobne temperature)

* 75 g kokosovega sladkorja

* 1 jajce

* vanilja v prahu ali ekstrakt

* 120 g pirine moke

* ½ pecilnega praška

* 110 g ovsenih kosmičev

* 1 pest kokosovega čipsa

* 1 pest belih čokoladnih kapljic




OPIS POSTOPKA: Penasto umešamo maslo, kokosov sladkor, jajce in vanilin. Nato dodamo ostale sestavine (razen čokolado). Nazadnje dodamo čokoladne kapljice. Testo razdelimo na dva oz.tri dele, ki jih oblikujemo v valj (»klobaso«), premera 2-3 cm, povaljamo v ovsenih kosmičih in damo za eno uro v hladilnik. Nato narežemo 0,5 cm debele kolobarje, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 175 °C 13 minut. Pa dober tek.



ČAS PRIPRAVE: 15min + hlajenje + peka

RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.