Piščančji polpetki z zelenjavo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščančji polpetki z zelenjavo

SESTAVINE: 

* 500 g piščančjega mesa (prsi brez kosti in kože)

* šop mlade čebule (3 večje ali 4 - 5 manjših, skupaj z zelenim delom)

* 1 manjša bučka

* 1 manjši korenček

* 3 stroki česna

* 2 žlici oljčnega olja

* 2 žlički soli

* po okusu začimbe: poper, piment, peteršilj (list), koriander (list)




OPIS POSTOPKA: Zelenjavo in meso narežemo na manjše koščke. V sekljalniku najprej sesekljamo čebulo, bučko, korenček, česen in začimbe. Sesekljano zelenjavo stresemo v posodo, v kateri bomo pripravili maso za polpete, nato pa v sekljalnik damo piščančje meso, oljčno olje in sol ter vse skupaj zmeljemo. Mleto piščančje meso dodamo k zelenjavi in dobro pregnetemo z rokami. Maso za polpete postavimo v hladilnik za cca. 2 uri. Iz mase oblikujemo polpete željene velikosti. Pečemo v ponvi na maščobi ali pa v pečici ogreti na 180⁰C. Piščančje meso lahko seveda zamenjamo z govedino ali svinjino. Namesto mlade čebule lahko uporabimo kobinacijo pora in navadne čebule. Maso za polpetke lahko pripravimo vnaprej, zamrznemo in imamo naslednjič stvar pri roki za hitro pripravljeno kosilo.



ČAS PRIPRAVE: 30 - 40 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Trening center


  ,* 500 g piščančjega mesa (prsi brez kosti in kože) ,* šop mlade čebule (3 večje ali 4 - 5 manjših, skupaj z zelenim delom) ,* 1 manjša bučka ,* 1 manjši korenček ,* 3 stroki česna ,* 2 žlici oljčnega olja ,* 2 žlički soli ,* po okusu začimbe: poper, piment, peteršilj (list), koriander (list) , , Zelenjavo in meso narežemo na manjše koščke. V sekljalniku najprej sesekljamo čebulo, bučko, korenček, česen in začimbe. Sesekljano zelenjavo stresemo v posodo, v kateri bomo pripravili maso za polpete, nato pa v sekljalnik damo piščančje meso, oljčno olje in sol ter vse skupaj zmeljemo. Mleto piščančje meso dodamo k zelenjavi in dobro pregnetemo z rokami. Maso za polpete postavimo v hladilnik za cca. 2 uri. Iz mase oblikujemo polpete željene velikosti. Pečemo v ponvi na maščobi ali pa v pečici ogreti na 180⁰C. Piščančje meso lahko seveda zamenjamo z govedino ali svinjino. Namesto mlade čebule lahko uporabimo kobinacijo pora in navadne čebule. Maso za polpetke lahko pripravimo vnaprej, zamrznemo in imamo naslednjič stvar pri roki za hitro pripravljeno kosilo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.