Pica z brezglutensko moko
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pica z brezglutensko moko

SESTAVINE:

* 300 g brezglutenske moke (schar – mix it)

* 1,5 dcl mlačne vode

* pol kocke svežega kvasa

* pol žličke soli

* mala žlička olivnega olja


Pelati:

* trije paradižniki

* origano

* bazilika

Nadev:

* 200 g pršuta

* 200 g poljubnega sira

* 200 g gobic (začinite po okusu)

* 1 bučka (začinite po okusu)



OPIS POSTOPKA: Moko stresemo v skledo in na sredini nje naredimo jamico. V mlačni vodi raztopimo kvas, ga dodamo moki in premešamo. Dodamo še sol in olje. Z rokami zgnetimo testo, katerega nato razvaljamo z valjarjem. Pripravljeno testo razvlečemo v pekaču, ki smo ga namazali z olivnim oljem toliko, da pokrije dno. Pečico vklopimo na 250 stopinj celzija. Na zmernem ognju v kozici pripravimo pelate iz svežih paradižnikov, ki smo jih narezali na manjše kose. Za hitrejšo pripravo pelatov, si lahko pomagate s paličnim mešalnikom (spasirate do mehkega). Nato še začinimo z origanom in baziliko ter kuhamo toliko časa, da se pelati malo zgostijo. Gobice prepražimo in začinimo po okusu (jaz sem uporabila himalajsko sol, pisani poper, majaron, česen). Bučko operemo, olupimo, na hitro popečemo ter začinimo (bioggeta, pisani poper, origano, bazilika, majaron). Sir naribamo, pršut narežemo ali uporabimo že narezane rezine. Na testo damo najprej pelate, nato pršut, bučke, gobice in po vrhu potrosimo še sir. Pekač potisnemo v segreto pečico in pečemo 15 minut na 250 stopinj celzija. Še toplo postrežemo in uživamo! Pa dober tek!



ČAS PRIPRAVE: 30 minut (15 minut priprave, 15 minut pečenja)

RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat


,* 300 g brezglutenske moke (schar – mix it) ,* 1,5 dcl mlačne vode ,* pol kocke svežega kvasa ,* pol žličke soli ,* mala žlička olivnega olja , Moko stresemo v skledo in na sredini nje naredimo jamico. V mlačni vodi raztopimo kvas, ga dodamo moki in premešamo. Dodamo še sol in olje. Z rokami zgnetimo testo, katerega nato razvaljamo z valjarjem. Pripravljeno testo razvlečemo v pekaču, ki smo ga namazali z olivnim oljem toliko, da pokrije dno. Pečico vklopimo na 250 stopinj celzija. Na zmernem ognju v kozici pripravimo pelate iz svežih paradižnikov, ki smo jih narezali na manjše kose. Za hitrejšo pripravo pelatov, si lahko pomagate s paličnim mešalnikom (spasirate do mehkega). Nato še začinimo z origanom in baziliko ter kuhamo toliko časa, da se pelati malo zgostijo. Gobice prepražimo in začinimo po okusu (jaz sem uporabila himalajsko sol, pisani poper, majaron, česen). Bučko operemo, olupimo, na hitro popečemo ter začinimo (bioggeta, pisani poper, origano, bazilika, majaron). Sir naribamo, pršut narežemo ali uporabimo že narezane rezine. Na testo damo najprej pelate, nato pršut, bučke, gobice in po vrhu potrosimo še sir. Pekač potisnemo v segreto pečico in pečemo 15 minut na 250 stopinj celzija. Še toplo postrežemo in uživamo! Pa dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.