Pasulj
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pasulj

Pasulj je ena najbolj okusnih jedi na žlico, ki se zelo pogosto znajde na naši mizi. Jed nas bo dobro nasitila, najbolj pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji fižola. Ena najboljši lastnosti pasulja pa je ta, da je drugi dan še veliko bolj okusen, zato ne skoparite z velikostjo posode, ko se boste lotili priprave :)

SESTAVINE:
*2 dimljeni klobasi
*1 manjša čebula
*600g suhega fižola
*ščepec čilija v prahu
*ščepec bazilike
*ščepec paprike v prahu
*paradižnikov koncentrat
*olivno olje
*lovorjev list
*2 ščepca biogette
*himalajska sol po okusu
*poper po okusu
*2 žlici bele pirine moke
*voda

OPIS POSTOPKA: Fižol namočimo čez noč. Naslednji dan odlijemo vodo, prelijemo s svežo in postavimo na štedilnik ter počakamo, da zavre. Kuhamo od 15 do 20 minut.

V drugi posodi na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo in dodamo najprej paradižnikov koncentrat ter nato še na koščke ali kolobarje narezani klobasi. Počakamo, da ti dobijo malce barve. Zalijemo z vodo in dodamo vse začimbe razen soli. Dodamo še fižol in po želji tudi jušno osnovo ter dobro premešamo. Na zmernem ognju kuhamo 1h 30 min, da je fižol res povsem zmehčan. Na koncu še solimo po okusu.

ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija
*2 dimljeni klobasi *1 manjša čebula *600g suhega fižola *ščepec čilija v prahu *ščepec bazilike *ščepec paprike v prahu *paradižnikov koncentrat *olivno olje *lovorjev list *2 ščepca biogette *himalajska sol po okusu *poper po okusu *2 žlici bele pirine moke *voda
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.