Ovsena torta z jagodami

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Tortno dno:
*100 gramov ovsenih kosmičev
*2 dcl mleka
*½ jedilne žlice agava sirupa
*1 jedilna žlica chia semen

Nadev:
*200 gramov indijskih oreščkov
*50 gramov svežih jagod
*2 jedilni žlici agava sirupa
*aroma vanilije po želji 
*2 jedilni žlici kokosovega olja

Vrh torte:
*150 gramov svežih jagod
*sok pol limone

OPIS POSTOPKA: Za pripravo nadeva je potrebno indijske oreščke namočiti v vodi za nekaj ur oz. najbolje kar čez noč. Nato se najprej lotimo tortnega dna, zato damo v kozico mleko in še 1 deciliter vode ter ovsene kosmiče in jih kuhamo ter mešamo nekje 5 minut, da se lepo zmehčajo in zgostijo, da skoraj ni več tekočine. Nato dodamo agavin sirup in chia semena ter premešamo. Pripravljeno damo v mali pekač za torte (velikost 18 cm premera) in enakomerno poravnamo z žlico ter pustimo, da se ohladi. Med tem časom pripravimo nadev. Indijske oreške damo v kuhinjski mešalnik in zmiksamo , nato dodamo še ostale sestavine (agavin sirup, jagode, aromo vanilije, kokosovo olje) ter mešamo nekaj minut, da se sestavine lepo povežejo v kremo. Nato jo razporedimo čez strjeno ovseno dno ter damo za nekaj ur v hladilnik, da se nadev strdi. Jagode narežemo na lističe in jih pokapljamo z limoninim sokom ter razporedimo po vrhu torte, nato pa postrežemo

ČAS PRIPRAVE: 30 min + namakanje in ohlajanje
RECEPT PRIPRAVILA:
Tamara Lesinšek - TasTasty

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek