Ovsena torta z jagodami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ovsena torta z jagodami

1

SESTAVINE:
Tortno dno:
*100 gramov ovsenih kosmičev
*2 dcl mleka
*½ jedilne žlice agava sirupa
*1 jedilna žlica chia semen

Nadev:
*200 gramov indijskih oreščkov
*50 gramov svežih jagod
*2 jedilni žlici agava sirupa
*aroma vanilije po želji 
*2 jedilni žlici kokosovega olja

Vrh torte:
*150 gramov svežih jagod
*sok pol limone

OPIS POSTOPKA: Za pripravo nadeva je potrebno indijske oreščke namočiti v vodi za nekaj ur oz. najbolje kar čez noč. Nato se najprej lotimo tortnega dna, zato damo v kozico mleko in še 1 deciliter vode ter ovsene kosmiče in jih kuhamo ter mešamo nekje 5 minut, da se lepo zmehčajo in zgostijo, da skoraj ni več tekočine. Nato dodamo agavin sirup in chia semena ter premešamo. Pripravljeno damo v mali pekač za torte (velikost 18 cm premera) in enakomerno poravnamo z žlico ter pustimo, da se ohladi. Med tem časom pripravimo nadev. Indijske oreške damo v kuhinjski mešalnik in zmiksamo , nato dodamo še ostale sestavine (agavin sirup, jagode, aromo vanilije, kokosovo olje) ter mešamo nekaj minut, da se sestavine lepo povežejo v kremo. Nato jo razporedimo čez strjeno ovseno dno ter damo za nekaj ur v hladilnik, da se nadev strdi. Jagode narežemo na lističe in jih pokapljamo z limoninim sokom ter razporedimo po vrhu torte, nato pa postrežemo

ČAS PRIPRAVE: 30 min + namakanje in ohlajanje
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty

Tortno dno: *100 gramov ovsenih kosmičev *2 dcl mleka *½ jedilne žlice agava sirupa *1 jedilna žlica chia semen Nadev: *200 gramov indijskih oreščkov *50 gramov svežih jagod *2 jedilni žlici agava sirupa *aroma vanilije po želji  *2 jedilni žlici kokosovega olja Vrh torte: *150 gramov svežih jagod *sok pol limone
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

irena jernej

Zelo dobri recepti. Vsi imamo radi jagode, zato bom za vikend naredila jagodno torto s tem receptom. Hvala