SESTAVINE: * 2 rezini domačega polnozrnatega toasta ali kruha
* limonin sok
* maslo
* 2 jajci
* 1 zrel avokado
* kajenski poper - čili
OPIS POSTOPKA: Rezini toasta ali kruha na obeh straneh popečemo na maslu v ponvi. Položimo ju na krožnik, na toast pa položimo rezine avokada, ter jih malo pokapamo z limoninim sokom.
Jajci lahko poširamo na dva načina.
Priprava poširanih jajc na štedilniku: V lonec damo vodo in počakamo da zavre. Med tem vsako jajce razbijemo v posamezno skledico. Medtem, ko voda nežno vre, z metlico za stepanje na sredini ustvarimo vrtinec in jajce iz skledice prelijemo v vodo (bolje je eno jajce naenkrat). Jajce poširamo na srednji temperaturi približno tri minute, nato jo s penovko previdno poberemo iz vode.
Priprava poširanih jajc v mikrovalovni pečici: Vsako jajce posebej ubijemo v posamezno skodelico (primerno za uporabo v mikrovalovni pečici), ki smo jo do polovice napolnili z vodo. Skodelice pokrijemo z manjšim krožnikom in damo v mikrovalovno pečico. Segrevamo na najvišji moči približno 1 minuto. Skodelico vzamemo iz pečice in preverimo, če se je beljak že strdil, sicer ponovimo še en minutni interval. Jajce s penovko previdno poberemo iz skodelice. Poširana jajca položimo na toast z avokadom, začinimo s kajenskim poprom in soljo, ter uživamo v zdravem zajtrku.
ČAS PRIPRAVE: 20 min RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&co.
* 2 rezini domačega polnozrnatega toasta ali kruha
* limonin sok
* maslo
* 2 jajci
* 1 zrel avokado
* kajenski poper - čili
Rezini toasta ali kruha na obeh straneh popečemo na maslu v ponvi. Položimo ju na krožnik, na toast pa položimo rezine avokada, ter jih malo pokapamo z limoninim sokom.
Jajci lahko poširamo na dva načina.
Priprava poširanih jajc na štedilniku: V lonec damo vodo in počakamo da zavre. Med tem vsako jajce razbijemo v posamezno skledico. Medtem, ko voda nežno vre, z metlico za stepanje na sredini ustvarimo vrtinec in jajce iz skledice prelijemo v vodo (bolje je eno jajce naenkrat). Jajce poširamo na srednji temperaturi približno tri minute, nato jo s penovko previdno poberemo iz vode.
Priprava poširanih jajc v mikrovalovni pečici: Vsako jajce posebej ubijemo v posamezno skodelico (primerno za uporabo v mikrovalovni pečici), ki smo jo do polovice napolnili z vodo. Skodelice pokrijemo z manjšim krožnikom in damo v mikrovalovno pečico. Segrevamo na najvišji moči približno 1 minuto. Skodelico vzamemo iz pečice in preverimo, če se je beljak že strdil, sicer ponovimo še en minutni interval. Jajce s penovko previdno poberemo iz skodelice. Poširana jajca položimo na toast z avokadom, začinimo s kajenskim poprom in soljo, ter uživamo v zdravem zajtrku.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Avtor:Katra Jezeršek
Datum:29.12.2017
Želiš oddati svoj recept?
Oddaj svoj recept
Komentarji (0)
Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Komentarji (0)