Najboljši avokado toast
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Najboljši avokado toast

SESTAVINE:
* 2 rezini domačega polnozrnatega toasta ali kruha 
* limonin sok 
* maslo 
* 2 jajci 
* 1 zrel avokado 
* kajenski poper - čili


OPIS POSTOPKA: Rezini toasta ali kruha na obeh straneh popečemo na maslu v ponvi. Položimo ju na krožnik, na toast pa položimo rezine avokada, ter jih malo pokapamo z limoninim sokom.
Jajci lahko poširamo na dva načina.
Priprava poširanih jajc na štedilniku: V lonec damo vodo in počakamo da zavre. Med tem vsako jajce razbijemo v posamezno skledico. Medtem, ko voda nežno vre, z metlico za stepanje na sredini ustvarimo vrtinec in jajce iz skledice prelijemo v vodo (bolje je eno jajce naenkrat). Jajce poširamo na srednji temperaturi približno tri minute, nato jo s penovko previdno poberemo iz vode.
Priprava poširanih jajc v mikrovalovni pečici: Vsako jajce posebej ubijemo v posamezno skodelico (primerno za uporabo v mikrovalovni pečici), ki smo jo do polovice napolnili z vodo. Skodelice pokrijemo z manjšim krožnikom in damo v mikrovalovno pečico. Segrevamo na najvišji moči približno 1 minuto. Skodelico vzamemo iz pečice in preverimo, če se je beljak že strdil, sicer ponovimo še en minutni interval. Jajce s penovko previdno poberemo iz skodelice. Poširana jajca položimo na toast z avokadom, začinimo s kajenskim poprom in soljo, ter uživamo v zdravem zajtrku.

ČAS PRIPRAVE: 20 min

RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&co.
* 2 rezini domačega polnozrnatega toasta ali kruha  * limonin sok  * maslo  * 2 jajci  * 1 zrel avokado  * kajenski poper - čili Rezini toasta ali kruha na obeh straneh popečemo na maslu v ponvi. Položimo ju na krožnik, na toast pa položimo rezine avokada, ter jih malo pokapamo z limoninim sokom. Jajci lahko poširamo na dva načina. Priprava poširanih jajc na štedilniku: V lonec damo vodo in počakamo da zavre. Med tem vsako jajce razbijemo v posamezno skledico. Medtem, ko voda nežno vre, z metlico za stepanje na sredini ustvarimo vrtinec in jajce iz skledice prelijemo v vodo (bolje je eno jajce naenkrat). Jajce poširamo na srednji temperaturi približno tri minute, nato jo s penovko previdno poberemo iz vode. Priprava poširanih jajc v mikrovalovni pečici: Vsako jajce posebej ubijemo v posamezno skodelico (primerno za uporabo v mikrovalovni pečici), ki smo jo do polovice napolnili z vodo. Skodelice pokrijemo z manjšim krožnikom in damo v mikrovalovno pečico. Segrevamo na najvišji moči približno 1 minuto. Skodelico vzamemo iz pečice in preverimo, če se je beljak že strdil, sicer ponovimo še en minutni interval. Jajce s penovko previdno poberemo iz skodelice. Poširana jajca položimo na toast z avokadom, začinimo s kajenskim poprom in soljo, ter uživamo v zdravem zajtrku.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.