Muffini z goji jagodami

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.8)
Št. ocen: 5

SESTAVINE (skodelica je jogurtov lonček 180 ml):
Za mokro mešanico :
* ½ skodelice goji jagod
* 2/3 skodelice vrele vode
* 1 banano
* 2 ½ žlice kokosovega olja
* 2 žlici sveže stisnjenega pomarančnega soka
* 1 ½ žličke mletih lanenih semen
Suhe sestavine:
* ½ skodelice ovsenih kosmičev
* 1 2/3 skodelice mletih ovsenih kosmičev (jaz jih zmeljem kar v mlinčku za kavo, v katerem meljem
semena)
* 2 žlici praška za vzhajanje iz vinskega kamna
* ¾ žličke soli
* ½ skodelice kokosovega sladkorja
* par ščepcev cimeta
Za dodatek na koncu:
* 2/3 skodelice ovsenega mleka
* ¼ skodelice kokosove moke
* 1/3 skodelice zdrobljene temne čokolade
 
OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo mokro mešanico z goji jagodami. Goji jagode so posušene, zato naj kar malo odstojijo v vroči vodi, da se lepo napijejo. Vmes, ko goji jagode postajajo vedno bolj lepo napete, ožmemo pomarančo, zmeljemo lanena semena in ovsene kosmiče ter zmečkamo banano.
Mokro goji mešanico zamešamo v suhe sestavine, nato pa dodamo še preostale sestavine. Včasih zna nastati kar precej tekoča zmes. Nič hudega! Če malo počakamo, se bodo ovseni kosmiči napili in mešanica ne bo več tako tekoča. V pekač za mafine nadevamo papirčke za mafine ali pa vdolbinice namažemo s kokosovim oljem in posujemo z malo moke iz ovsenih kosmičev. Nato vanje nadevamo testo in pečemo 35 minut na 180°C.
 
RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek