Mini muffini iz granole
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Mini muffini iz granole

SESTAVINE:
* 350g ovsenih kosmičev
* 50g kokosove moke
* 50g sesekljane pistacije
* 1 velika žlička kokosovega olja
* 2 veliki žlici medu
* ščepec soli
* Kokosov jogurt (ali kateri drugi jogurt), za serviranje
* Rezine sadja, za serviranje

OPIS POSTOPKA: 
1. Segrejte pečico na 180 °C. V veliki mešalni posodi združite ovsene kosmiče, kokos, pistacije, kokosovo olje, med in sol. Skodelice za muffine premažite s kuharskim razpršilcem. V vsako skodelico za muffine pritisnite nekaj mešanice granole in tako oblikujete posodo. Pečemo do rahlo zlate barve po robovih, 12 do 14 minut.

2. Hladite 20 minut, nato pa z nožem za maslo nežno odstranite vsako skodelico granole iz modelčka za muffine. Vsakega premažite z kokosovim jogurtom, medom in narezanimi sadjem.

RECEPT PRIPRAVILA: Alja Poharc

 

* 350g ovsenih kosmičev * 50g kokosove moke * 50g sesekljane pistacije * 1 velika žlička kokosovega olja * 2 veliki žlici medu * ščepec soli * Kokosov jogurt (ali kateri drugi jogurt), za serviranje * Rezine sadja, za serviranje   1. Segrejte pečico na 180 °C. V veliki mešalni posodi združite ovsene kosmiče, kokos, pistacije, kokosovo olje, med in sol. Skodelice za muffine premažite s kuharskim razpršilcem. V vsako skodelico za muffine pritisnite nekaj mešanice granole in tako oblikujete posodo. Pečemo do rahlo zlate barve po robovih, 12 do 14 minut. 2. Hladite 20 minut, nato pa z nožem za maslo nežno odstranite vsako skodelico granole iz modelčka za muffine. Vsakega premažite z kokosovim jogurtom, medom in narezanimi sadjem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.