VIDEO: Rižota s piščancem in zelenjavo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

S Filipom sva v najini tretji kuharski oddaji Vesela žlica (video najdeš spodaj) pripravljala klasično rižoto s piščancem in dodatkom zelenjave. Priznam, pri kuhanju sem mu morala (spet) pomagati, drugače bi lahko bila za pultom do jutri. :) 

SESTAVINE za 2 osebi:Rižota s piščancem in zelenjavo
* 1 skodelica oz. 200g riža
* 3 žlice olivnega olja
* 250 g piščančjih prsi brez kosti in kože
* 1/2 čebule
* 1/2  rumena paprika
* 1/2 rdeča paprike
* 1 korenček
* 1 paradižnik
* 2 stroka česna
* 1 žlička kurkume
* 400 ml jušne osnove (1/2 bio kocke raztopljene v vreli vodi)
* himalajska sol
* mleti poper po okusu
* parmezan 

OPIS POSTOPKA:

1. Piščančje prsi, papriko, korenček in paradižnik narežemo na koščke. Čebulo in česen olupimo ter ju drobno sesekljamo.

2. Na kuhalnik pristavimo globljo ponev in v njj segrejemo olje. Dodamo na koščke narezanega piščanca in pustimo, da se meso nežno zapeče na spodnji strani.

V lonec nato dodamo čebulo, korenček in papriko. Sestavine med mešanjem pražimo približno 5 minut, da se koščki mesa lepo popražijo, zelenjava pa malo zmehča.

3. Sestavinam v loncu dodamo riž, česen in kurkumo ter vse skupaj med nenehnim mešanjem pražimo še 2 minuti, da riž postekleni.

Primešamo paradižnik in prilijemo jušno osnovo. Po okusu začinimo s poprom in soljo, potem pa lonec pokrijemo in temperaturo znižamo za toliko, da tekočina zgolj rahlo brbota.

Rižoto kuhamo 20 minut oziroma tako dolgo, da se riž povsem zmehča. Zadnjih 10 minut kuhanja dodamo zamrznjen grah. Če se nam zdi potrebno, prilijemo še malo vroče tekočine.

4. Postrežemo s sveže naribanim paremezanom.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek