Pasta di gamberini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pasta di gamberini

SESTAVINE za 2 osebi:
* 300g svežih gamberov
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* 2 olupljena paradižnika
* paradižnikova mezga
* 200g špagetov
* olje
* Sol
* Poper
* Peteršilj

OPIS POSTOPKA: 
1. Gambere najprej speremo in jim oluščimo repke nato jih na vroči ponvi malo prepražimo.
2. Gambere stresemo v drugo posodo.
3. Čebulo in česen narežemo na drobne kose. Čebulo pražimo tako dolgo da postekleni, pred koncem praženja dodamo še česen.
4. Naslednji dodamo narezan olupljen paradižnik, ki ga najprej malo popražimo nato pa na zmanjšanjem ognju malo prekuhamo, da spusti vodo.
5. Dodamo še paradižnikovo mezgo in začimbe. Kuhamo še 10 minut.
6. Na koncu dodamo že prepražene gambere in nasekljan peteršilj.
7. Špageti: Vodo zavremo in osolimo, dodamo 200g špagetov in jih kuhamo do Al dente.
8. Ko so špageti kuhani jih dodamo v ponev z ostalimi sestavinami in dobro premešamo.
9. Dober tek

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.