Melancani polnjeni z ajdovo kašo
SESTAVINE (za 2 osebi):
* 2 melancana
* 1–2 lončka kuhane ajdove kaše
* 1 lonček na kocke narezanega korenčka
* 2 velika stroka česna
* sveža bazilika in peteršilj
* sol, poper
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Melancana prerežemo na pol in z žlico nekoliko izdolbemo notranjost. Pečico segrejemo na 200 °C in vanjo za 10 minut položimo melancanove posodice. Na olivnem olju prepražimo korenček in na kocke narezano notranjost melancanov. Dodamo česen in preostale začimbe (sol, poper, sveža bazilika, peteršilj) ter primešamo še vnaprej skuhano ajdovo kašo. Iz pečice vzamemo melancana, ju napolnimo in vse skupaj postavimo v pečico še za dodatnih 15 minut.
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)