Mehki sadni ovseni piškotki

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 4

Ne vsebujejo ne jajc, ne mleka in so brez sladkorja. Vseeno pa so zelo sladki, mehki in okusni. ovseni piskotiNaredila sem jih 12. Žal? Sem vse pojedla sama. Polovico sem jih sicer hotela prihraniti za jutri, a to mi nikoli in nikakor ne uspe.

SESTAVINE (za 12 piškotov):
* 50 g ajdove moke
* 50 g ovsenih kosmičev
* 1 majhno jabolko
* polovica (oziroma 50g) dobro zrele banane
* 2 dateljna
* ščep cimeta
* malce naribane ingverjeve koreninice

OPIS POSTOPKA: Pečico segreješ na 175 stopinj celzija. Moko zmešaš s cimetom in drobnimi ovsenimi kosmiči * Dodaš na drobne košče nasekljana datlja, naribano jabolko (pol grobo ter pol fino naribanega) ter polovico grobo zmečkane banana. Po želji vmešaš še kanček sveže mehki ovseni piskotinaribanega inverja (ali limonine lupinice). Dobiš precej ‘pacljivo’ testo. Po želji lahko dodaš še kanček medu, a če uporabiš sladko jabolko in dobro zrelo banana, le-tega niti ne potrebuješ. Pekač obložiš s peki papirjem ter nanj s pomočjo čajne žličke polagaš približno enako velike kupčke zmesi. Oblikuješ jih v čim lepši krog, nato pa pečeš približno 25 minut. Piškotke ohladiš na rešetki.

* ovsene kosmiče lahko pred tem za nekaj ur namočiš v vodi. Takšni so bolj zdravi in lažje prebavljivi. Ker kosmiči vsebujejo fitinsko kislino, zaradi katere telo ne more sprejeti mineralov, ki so v njih, jih z namakanjem lahko uspešno nevtraliziraš (uničiš).

RECEPT PRIPRAVILA: Katja - Cook, eat and smile

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek