LCHF/keto puding
Zamenjajte trgovinski puding za domačega. Običajne sestavine iz vsake kuhinje so po navadi vse, kar potrebujete za res dober domač puding.
SESTAVINE:
* 500 ml kokosovega mleka
* 100 g temne čokolade brez sladkorja (priporočljivo nad 75 % kakava)
* 10 g želatine
* vaniljev ekstrakt
* sladka smetana
OPIS POSTOPKA: Najprej počasi segrejemo kokosovo mleko, nato mu dodamo temno čokolado. ki smo jo narezali na manjše kose. Ves čas moramo počasi mešati. Ko se čokolada stopi, dodamo še želatino. Mleko ne sme zavreti, segrejemo ga toliko, da se želatina lepo stopi. Ugasnemo ogenj, ter dodamo še vaniljev ekstrakt in še enkrat dobro premešamo. Nalijemo v kozarce ter počakamo vsaj 2-3 ure, da se vse skupaj dobro ohladi. Najbolje je, če damo puding v hladilnik. Ko je ohlajen, stepemo sladko smetano ter z njo okrasimo puding. Zraven lahko ponudimo tudi jagode ali maline.
Hranilna vrednost (samo puding brez smetane): – 563 kCal – 6,6 B, 30,5 OH od tega sladkorji 11,9 g, 42,5 M, 33 g vlaknin
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko
Komentarji (0)