LCHF mandljeve žemljice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

LCHF mandljeve žemljice

2

Ta recept je neverjetno enostaven za pripravo in zelo okusen. Žemljice lahko pojemo same ali jih uporabimo za LCHF hamburgerje.

SESTAVINE:
*125g mozarelle-narezane
*30g kremnega sira
*135g mandljeve moke (priporočam razmaščeno moko)
*35g mletih lanenih semen
*1 jajce
*pol žličke pecilnega praška

OPIS POSTOPKA:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija.
2. V srednje veliki skledi stopimo kremni sir in mozarello (sire lahko stopimo v mikrovalovni pečici) 3. Sire zmešamo skupaj in dodamo jajce, ter dobro premešamo.
4. V ločeni skledi združimo mandljevo moko, mleto laneno seme in pecilni prašek.
5. Sir in jajčno mešanico dodajamo v suhe sestavine in premešamo, dokler se testo ne oblikuje v celoto (testo je lepljivo).
6. Z mokrimi rokami nežno pripravimo 6 žemljic.
7. Po želji žemljice posujemo z sezamom.
8. Pečemo 10-12 minut, do zlato rjave barve.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.
*125g mozarelle-narezane *30g kremnega sira *135g mandljeve moke (priporočam razmaščeno moko) *35g mletih lanenih semen *1 jajce *pol žličke pecilnega praška 1. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija. 2. V srednje veliki skledi stopimo kremni sir in mozarello (sire lahko stopimo v mikrovalovni pečici) 3. Sire zmešamo skupaj in dodamo jajce, ter dobro premešamo. 4. V ločeni skledi združimo mandljevo moko, mleto laneno seme in pecilni prašek. 5. Sir in jajčno mešanico dodajamo v suhe sestavine in premešamo, dokler se testo ne oblikuje v celoto (testo je lepljivo). 6. Z mokrimi rokami nežno pripravimo 6 žemljic. 7. Po želji žemljice posujemo z sezamom. 8. Pečemo 10-12 minut, do zlato rjave barve.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Natalija

Razmaščena moka je pridobljena iz hladno stisnjenih mandljev, je bolj suha in ima do 80% manj maščob od mletih mandljev in je zato boljša za pečenje.

Mojca

Kakšna je razlika v uporabi med (razmaščeno) mandljevo moko in mletimi mandlji? 100g moke = 100g mletih mandljev?