Kvinojina posteljica z zelenjavo in piščancem
SESTAVINE:
* 60 g kvinoje
* čebula
* poljubna zelenjava
* 1/2 jušne kocke
* poljubne začimbe
* olivno olje
* 150 g piščanca
OPIS POSTOPKA: Najprej na poljubne koščke narežeš piščanca in ga za nekaj časa pustiš marinirati v začimbah (jaz sem uporabila malenkost olivnega olja, malo limoninega soka, sladko papriko v prahu, sol in poper). Potem narežeš čebulo in ostalo poljubno zelenjavo (v mojem primeru papriko in bučko) ter vse skupaj popražiš na olivnem olju. Ko je zelenjava popražena, ji dodaš kvinojo in jo skupaj z zelenjavo popražiš še za par minutk (1-2min). Sestavinam dodaš vodo v razmerju 1:2 (kvinoja:voda), polovico jušne kocke (lahko tudi druge poljubne začimbe) in jed kuhaš dokler ne izhlapi vsa voda. Medtem spečeš piščanca na poljuben način. Jaz sem ga spekla v cvrtniku na vroč zrak (air fryer), če pa tega nimaš, pa ti predlagam da ga popečeš na ponvi z malenkost olivnega olja. Ko voda izhlapi in je piščanec pečen, si oboje skupaj nadevaj na krožnik in samo uživaj.
ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Živa Debeljak
Komentarji (0)