Pirin kruh z ajdo
SESTAVINE:
* 300 g pirine moke
* 200 g ajdove moke
* 1x suhi kvas (vrečkica)
* semena (najboljše omega mešanica semen oziroma po okusu)
* 500 ml mineralne vode
* 2 žlici olivnega olja
* ščep soli
OPIS POSTOPKA: V večji posodi najprej dobro premešamo suhe sestavine (razen semen). Dodamo mineralno vodo in olivno olje, ter zopet dobro premešamo. Na koncu dodamo še semena po okusu. Nekaj jih prihranimo za posip. Kruh pečemo v stekleni okrogli posodi 1 uro na 190 stopinj. Pečice pred peko ne ogrevamo!
ČAS PRIPRAVE: 70 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Andreja
Malinček Uroš
Pozdravljen Matjaž,pekač lahko posujete z moko ali nanj položite peki papir.
Lep pozdrav
Malinček Uroš
Matjaž Vogrinec
Super recept. Zmes je kar tekoča. Kako pa se potem kruh ven dobi iz sklede, ker se je popolnoma sprijel… Če bi ga dali v vročo pečico, bi bilo drugače? Hvala in lp