Koroška hrenova omaka z jabolki
SESTAVINE:
* 2 stari žemlji
* 1 dl goveje juhe
* 1 jabolko
* 1 čajna žlička brusnične marmelade
* 2 čajni žlički smetanovega hrena iz kozarčka ali ribanega svežega hrena.
* sol in poper
* svež peteršilj
OPIS POSTOPKA: Žemlji narežemo na drobne kocke. Kruhove kocke damo v posodo, zalijemo z 0,5l juhe in pokuhamo do mehkega. Ko cca 5 minut kuhamo kocke in juho, dodamo hren in naribano jabolko - količino prilagodimo svojemu okusu, saj imajo nekateri radi slajše omake ob mesu, drugi pa ne. Solimo in popramo ter tik pred postrežbo vmešamo sesekljan peteršilj in po želji dodamo brusnično marmelado.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)