Korenčkova pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Korenčkova pita

SESTAVINE:
Za testo:
*140 – 150 g korenčka
*1 JŽ sladila (eritritol)

*1/2 kavne skodelice vode
*4 jajca
*2 JŽ lanene moke (ali zmletih lanenih semen)
*2 JŽ mletih mandljev
*1 JŽ psilum moke
*1/3 čajne žličke bio limonine lupinice
*1/2 zavojčka pecilnega praška
*2 JŽ olivnega olja


Za nadev:
*400 ml kokosovega mleka
*2 pesti borovnic
*1 JŽ kakava
*2 čajni žlički konjac (glukomanan) moke
 
Za okrasitev:
*200 ml sladke smetane
*2 žlički kakava

OPIS POSTOPKA: Naribaš korenček, mu primešaš sladilo in vodo, ter ga spasiraš v gladko zmes (npr. v mešalniku za smoothie). Ločiš rumenjake in beljake. Beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš žlico sladila in stepeš v gladko zmes. Dodaš moke ter ostale sestavine in zmešaš. Dodaš še korenček in premešaš, ter vmešaš še beljake. Nadevaš modelčke in pečeš 20-25 min na 180°C.
Za nadev: Kokosovo mleko razdeliš na polovico, in obe polovici segreješ na zmernem ognju oz. srednjem programu, ampak ne do vretja. V eno vmešaš kakav in v drugo borovnice. V segreto mešanico dodaš v vsako posodico žličko konjac moke in res dobro premešaš (lahko s penilcem za kavo, da razbiješ grudice oz. jim preprečiš nastajanje). Nato še topli masi vliješ na testo in pustih, da se ohladi in strdi.
Okrasitev: Smetano stepeš in razdeliš na polovico. V eno od polovic vmešaš kakav (za bolj sladek okus lahko dodaš poljubno sladilo). S čokoladno smetano okrasiš čokoladne pite in z belo smetano sadne.

ČAS PRIPRAVE: 1,15 h
RECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc
Za testo: *140 – 150 g korenčka *1 JŽ sladila (eritritol) *1/2 kavne skodelice vode *4 jajca *2 JŽ lanene moke (ali zmletih lanenih semen) *2 JŽ mletih mandljev *1 JŽ psilum moke *1/3 čajne žličke bio limonine lupinice *1/2 zavojčka pecilnega praška *2 JŽ olivnega olja Za nadev: *400 ml kokosovega mleka *2 pesti borovnic *1 JŽ kakava *2 čajni žlički konjac (glukomanan) moke   Za okrasitev: *200 ml sladke smetane *2 žlički kakava Naribaš korenček, mu primešaš sladilo in vodo, ter ga spasiraš v gladko zmes (npr. v mešalniku za smoothie). Ločiš rumenjake in beljake. Beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš žlico sladila in stepeš v gladko zmes. Dodaš moke ter ostale sestavine in zmešaš. Dodaš še korenček in premešaš, ter vmešaš še beljake. Nadevaš modelčke in pečeš 20-25 min na 180°C. Za nadev: Kokosovo mleko razdeliš na polovico, in obe polovici segreješ na zmernem ognju oz. srednjem programu, ampak ne do vretja. V eno vmešaš kakav in v drugo borovnice. V segreto mešanico dodaš v vsako posodico žličko konjac moke in res dobro premešaš (lahko s penilcem za kavo, da razbiješ grudice oz. jim preprečiš nastajanje). Nato še topli masi vliješ na testo in pustih, da se ohladi in strdi. Okrasitev: Smetano stepeš in razdeliš na polovico. V eno od polovic vmešaš kakav (za bolj sladek okus lahko dodaš poljubno sladilo). S čokoladno smetano okrasiš čokoladne pite in z belo smetano sadne.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.