Kandida - izvor velikih tegob

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 5

Kandida je povsem neškodljiva kvasovka, ki izhaja iz vrsti gliv. Prisotna je v vsakem človeškem organizmu. Nahaja se v prebavilih, v sluznici in na koži. Zapleti se pojavijo, ko se kandida začne nekontrolirano, pospešeno množiti in razraščati. Takrat  prodre v kri in se razmnoži po celem telesu. Prevzeti želi nadzor, s tem pa se v našem telesu porušijo naravna ravnovesja. Tako nas posledično doletijo zdravstvene težave, ki so fizične ter tudi psihološke narave. Kandida posebej dobro izkoristi oslabljen imunski sistem, ter nam dobro znane slabe prehranjevalne navade s hrano, ki je sestavljena iz rafiniranih ogljikovih hidratov. Kandida je izredno majhen organizem, ki je zmožen narediti velikansko škodo našemu telesu. 


kandida


S kakšnimi simptomi se srečujemo?
* Pogosto se soočamo z vaginalnim vnetjem ter belim tokom.
* Spremljajo nas nepojasnjena vnetja sečevodov, mehurja in ledvic.
* Imamo ne redne menstruacije.
* Pogosto imamo mrzle roke in noge.
* Bolijo nas mišice, spremlja nas nenehna utrujenost.
* Doletijo nas glivična vnetja na nogah, nohtih in lasišču.
* Zdravstveno stanje se nam poslabša ob oblačnem vremenu.
* Imamo slab spomin.
* Težko sprejemamo odločitve.
* Na trenutke se sami sebi zdimo neprizemljeni.
* Pogosto občutimo bolečine v trebuhu, smo napihnjeni ter polni plinov.
* Smo zaprti ali imamo drisko, brez očitnega razloga.
* Dogajajo se nam vročični oblivi, občasna trdost telesa.
* Doživljamo nenadzorovane napade joka in anksioznosti.
* Ob lakoti začutimo tresavico.
* Izgubimo željo po telesnih stikih, oziroma seksualnosti.


Glivica kandida se razširi tako pri ženskah, kot tudi pri moških. Starostno ni pogojena. 


kandida bolečina


Kako se znebimo kandide?


Za resnično odpravo kandide iz našega telesa, je potrebna predvsem zdrava in pravilna prehrana. Ta povsem izključuje rafinirane ogljikove hidrate, ki so na vodilnem mestu v današnjem času. Ob uvedbi pravilne diete, kandida ne bo imela več svoje potrebne hrane za razmnoževanje in s tem povezano širitev. Z dieto se bo količinski obseg kandide zmanjšal, naravno ravnovesje telesa se bo ponovno uravnalo, omenjeni simptomi pa se bodo umaknili iz našega vsakdanjika.


Je kandida odgovorna tudi za naše odvečne kilograme?


Da. To seveda ni povsem dobro opravičilo za nekaj naših kilogramov preveč , vendar kandida pripomore k odvečnim kilogramom. Ko je v telesu kandida preveč razširjena, telo ne more povsem dobro prebaviti hrane, hkrati ne zaužije dovolj hranilnih snovi, ta hrana pa se nato dlje časa nahaja v črevesju.


Ali imam kandido? Povsem preprost postopek opazovanja sline v kozarčku z vodo. Postopek je najbolje izvršiti zjutraj na tešče.


Zjutraj na tešče (ne da, bi poprej kaj zaužili), ter še neumite zobe pljunimo v kozarec čiste vode. Počakamo 10 min, da se naša slina porazdeli v položaj v katerem bo obstala. Po 10 minutah je čas za analizo rezultatov. S pomočjo spodnje slike določimo vzorec našega rezultata. >>>


KANDIDA-TEST.jpg-web


V primeru, da vaša slina plava na površini vode se drži skupaj, je kompaktna in ne razpade ali spusti nitke >>> pomeni, da je vaša slina ZDRAVA.


Se vidite kot v primerih 1, 2 in 3?
* Kozarček 1: vam sporoča prisotnosti kandide.
* Kozarček 2: vam sporoča prisotnosti kandide.
* Kozarček 3: vam sporoča prisotnosti kandide.


To je znak da je v vašem organizmu prisotna povišana vrednost KANDIDE. 


Način prehranjevanja – za ponovno vzpostavitev ravnovesja kandide:  • BREZGLUTENSKA ŽITA:  Kvinoja, proso, ajda, oves. Brezglutenska žita so sestavljena iz velike količine vlaknin.

  • SUPER ŽIVILA: Mačji krempelj - naraven antibiotik učinkovit v boju s kandido. Lahko se uživa skupaj z yaconom in presnim kakavom. Paket najdete tukaj.

  • OLJA: Kokosovo olje, oljčno olje, sezamovo olje, laneno olje, konopljino olje. Predvsem se poslužujte hladno stiskanih olj.

  • ZELIŠČA IN ZAČIMBE: Ingver, rožmarin, kurkuma, česen, paprika, klinčki, poper, bazilika, cimet, origano, koper, timijan, kelp (rjava morska alga z veliko joda). Zelišča in začimbe so polna antioksidantov, ti pa delujejo protiglivično. Izredna pomoč v boju s kandido.

  • ZAČINJANJE: Himalajska kristalna sol, limonov sok, kokosova omaka, jabolčni kis.

  • PIJAČA: Čaj iz ingverja, metin čaj, cimetov čaj, kava iz cikorije. Zeliščni čaji z protiglivičnimi lastnostmi. Cikorija – njena korenina vsebuje 20% inulina, zato je dober probiotik.

  • SLADILA: Stevia, yacon, eritritol. 

  • OREŠČKI IN SEMENA: Kokos in kokosova moka, mandlji, laneno seme, sončnična semena, sezamovo seme, lešniki, orehi.


Članek pripravila: Malinca Kaja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek