Kako ustvariti pravo instagramabilno vzdušje na svoji terasi?

Kako ustvariti pravo instagramabilno vzdušje na svoji terasi?

Če je kdo v tem pravi strokovnjak, potem je to zagotovo Nina Gaspari.

Nina je samostojna podjetnica, piarovka, učiteljica joge in voditeljica priljubljenega tedenskega podcasta Lovim ravnotežje. Na svojo čudovito teraso je tokrat na obisk povabila tudi Malinco.

Nina včasih sama sebi pravi cirkusantka, ker skozi življenje hodi po načelu #lovimravnotezje. Je gurmanka (z izjemo rdeče pese, ki je ne je od vrtca dalje), rada potuje in se druži z zanimivimi ljudmi, svoje ravnotežje med delom in prostim časom pa rada lovi tudi v svojem najljubšem kotičku – na skrbno urejeni terasi.

Prenova terase je Nini zaradi svoje postavitve povzročala kar nekaj preglavic. Njena terasa je namreč dolga več kot 20 m, v širino pa meri zgolj 1,5 m.

Izziva se je zato lotila zelo premišljeno ...

Vstop na Ninino teraso je mogoč skozi kar tri balkonska vrata. Da bi čim bolje izkoristila prostor, je zato teraso razdelila na tri dele. Na sredini je čez celotno širino terase postavila mizo s štirimi stoli.

Na delu, do katerega je vstop iz spalnice, ima sproščujoč kotiček, ki je namenjen branju knjig ali pa večernemu kinu pod zvezdami. 

Na drugi strani terase, kjer je izhod iz domače pisarne, pa jo navadno čaka  podloga za jutranji in večerni joga "flow".

Pravi, da ji je največji finančni zalogaj prenove predstavljal leseni podest. Ta ji omogoča, da lahko v najtoplejših mesecih hodi po terasi tudi bosa, zaradi česar se je vanj vsekakor splačalo investirati.

Ker je terasa zelo odprta in s tem izpostavljena vsem vremenskim razmeram, ima Nina večino blazin in preprog pospravljenih in jih na teraso prestavi le takrat, ko je lepo vreme.

Na terasi goji tudi zelenje. V večjem delu so to zelišča, saj na terasi najdemo vse od maroške mete, melise, peteršilja, bazilike, origana pa do rožmarina ... Lepo pa ji uspevajo tudi jagode in paradižnik. Ob vratih pisarne ima velik jasmin, ki jo razveseljuje z najlepšim vonjem, tisto piko na i pa lepo urejeni terasi dodajo še hortenzije in Nini izredno ljub evkaliptus.

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.