Jota brez glutena
SESTAVINE:
* 5 srednje velikih krompirjev
* 300 g kisle repe ali kislega zelja
* 150 g fižola v zrnju
* sol, poper, kumina
OPIS POSTOPKA: Krompir olupimo, narežemo na majhne koščke in kuhamo v slanem kropu. Ko je krompir kuhan, si vodo od krompirja shranimo v skodelico. Krompirju dodamo fižol in vse skupaj dobro pretlačimo. V drugi posodi zelje ali repo zalijemo z vodo in kuhamo do želene trdote. Repi ali zelju odlijemo 1/4 vode ter jo shranimo v skodelico in dodamo pretlačen krompir z fižolom. Vse skupaj posolimo, popopramo in dodamo kumino. V primeru, da je jota pregosta, dolijemo nekaj krompirjeve vode in za močnejši okus zeljno oziroma repino vodo. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Zana Peci
Komentarji (0)