Jogurtovo pecivo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*400g grškega jogurta
*100g kokosovega olja
*50g eritritola
*4 jajce
*12 g sode bikarbone
*400g zmletih ovsenih kosmičev

PRELIV:
*50g grškega jogurta
*200g zamrznjenih borovnic
*paketek agar agarja

OPIS POSTOPKA: V posodi ločimo jajca. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake zmešamo skupaj s sladkorjem in jogurtom. Zmletim ovsenim kosmičem primešamo sodo bikarbono. V posodo z rumenjaki postopoma dodajamo ovsene kosmiče, sneg ter kokosovo olje. Maso vlijemo v pekač, namazan s kokosovim oljem ali obložen s peki papirjem. Pečemo na 180°C, 40 minut. Ko je pecivo pečeno, ga še vročega prelijemo z mlekom (mleko izberi po želji). Biskvit premažemo z grškim jogurtom. Zamrznjene borovnice damo v posodo, dodamo 1 jedilno žlico eritritola in jih na zmerni temperaturi kuhamo 5 minut. Dodamo želirno sredstvo agar agar, pustimo vreti še 1 minuto in vse skupaj prelijemo po biskvitu z jogurtom. Postavimo v hladilnik vsaj za 1 uro in zdrava sladica je pripravljena.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: 
Ana Krivec - Zdravo z Ano

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek