Jesenska pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jesenska pita

SESTAVINE:
Testo:
* 300 g pirine moke (lahko tudi mešanico kakšne druge)
* 50 g sončničnih semen
* 1–2 žlici eritritola (po želji)
* 3 žličke kokosove maščobe (lahko olja)
* 3–4 žličke mletih lanenih semen (200 ml vode)
* 1 žlička vinskega kamna ali pecilnega praška 

Potrebuješ še:
* 2 žlički ovsenih kosmičev
* 1 rumenjak
* lešniki, grobo sesekljani (ali kar mleti)

OPIS POSTOPKA: 
1. Mleto laneno seme prelijemo z 200 ml vode.
2. Pečico prižgemo na 200 stopinj.
3. Z žlico zmešamo moko, mleta sončnična semena (zmeljemo kar v blenderju), eritritol, kokosovo maščobo
(stopljeno ali olje), vinski kamen ali pecilni prašek.
3. Dodamo mleta semena z vodo.
4. Zgnetemo testo, po potrebi dodamo malo vode.
5. Testo damo na peki papir in ga razvaljamo v krog. Testo je lepljivo, pomagamo si z vrečko za zmrzovanje. Damo jo na testo in valjamo, tako se izognemo dodatnemu dodajanju moke.
6. Sredino testa posujemo z ovsenimi kosmiči (to je dobro, ker vpijejo tekočino sadja) in nadevamo sadje. Jaz sem dala breskve. Vse skupaj bo bolj sočno, če uporabimo slive, borovnice, gozdne sadeže. Po želji posujemo z eritritolom, lahko tudi z malo cimeta.
7. Zavihamo robove in delno pokrijemo. Robove premažemo z rumenjakom in posujemo z lešniki.
8. Pečemo 25–30 min pri 200 stopinjah.

 RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.