25 % popust na VSE

Sekcija: gumb

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Golaž
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Golaž

SESTAVINE:
* 2 kg govejega mesa
* 2 kg čebule
* olivno olje
* 3 dl goveje osnove ali goveje juhe
* voda
* 100 g paradižnikovega koncentrata/mezge
* 2 stroka česna
* sol
* poper
* lovorjev list
* mleta rdeča paprika
* 3 žlice moke

OPIS POSTOPKA: Goveje meso narežemo na poljubno velike koščke. Čebulo olupimo in jo čim bolj drobno narežemo. Pomagamo si lahko z blenderjem ali sekljalnikom.

Na olivnem olju prepražimo čebulo, da lepo porumeni. Potem dodamo meso, dobro premešamo in pražimo, da meso spusti lasten sok. Potem prilijemo govejo osnovo, ki jo razredčimo z poljubno vode(odvisno ali želimo zelo gost golaž).  Dodamo še vse začimbein paradižnikov koncentrat in na zmernem ognju počasi kuhamo. Med kuhanjem občasno premešamo in po potrebi še dolivamo vodo. Golaž kuhamo vsaj 3 ure, dlje kot se kuha boljši je.
Če se nam zdi golaž preveč redek lahko pripravimo podmet iz 3 žlic moke, ki jih z metlico vmešamo v malo vode in zmes med mešanjem vlijemo v golaž.

ČAS PRIPRAVE: 5 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti