Goji pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Goji pita

SESTAVINE 

Testo
:

* 60 dag bele pirine moke

* 40 dag maščobe (maslo, kokosovo olje)

* 20 dag kokosovega sladkorja

* 1 rumenjak

* ½ dcl vina

*1  vanili

* 1 pecilni

* bio limonina lupinica

Nadev:

* goji jagode

* kakavova zrnca

* ribezova marmelada



OPIS POSTOPKA: Razžvrkljamo rumenjak s sladkorjem, vanili sladkorjem, limonino lupinico, dodamo maslo, vino in vse skupaj dobro premešamo. Nato dodamo moko skupaj s pecilnim praškom in zgnetemo v kepico. Testo pokrijemo s prozorno folijo in ga damo počivati v hladilnik za 1 uro. 3/4 testa nato razvaljamo v pekaču in nanj namažemo ribezovo marmelado in posujemo z goji jagodami (ki smo jih namočili v sok/vodo/rum) ali z drugim sadjem, ki ga lahko po želji tudi posladkamo. Na sadje posujemo kakavova zrnca. Preostalo testo naribamo na nadev. Pito pečemo približno pol ure na 180 stopinjah.

RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.