Enostavna arašidova torta, brez peke

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Osnova:

* 100g datljev
* 50g indijskih oreščkov
* 150g mandljeve moke
* 1 žlica kokosovega olja
Nadev:
* 3 banane
* 50g indijskih oreščkov
* 100g arašidovega masla
* 2 žlici kokosovega olja
Obliv:
* 100g temne čokolade 85% brez sladkorja
* 1 žlica kokosovega olja
*  nesoljeni arašidi

OPIS POSTOPKA: Datlje čez noč namočimo v vodi. V mešalniku zmešamo indijske oreščke, mandljevo moko, datlje in kokosovo olje. Mešanico razporedimo po pekaču premera 20cm.

Nadev: Za nadev naprej v mešalniku zmeljemo indijske oreščke, nato dodamo banane, aradšidovo maslo in kokosovo olje. Nadev razporedimo po tortni osnovi in torto postavimo za eno uro hladilnik.

Obliv: Na parni kopeli stopimo čokoladne kapljice in kokosovo olje. Stopljeno čokolado oblijemo po vrhu torte. Po vrhu posipamo še majhno pest nasekljanih arašidov. Torto ponovno postavimo za eno uro v hladilnik. 

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek