VIDEO: Čufti v paradižnikovi omaki

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 4

Čufti v paradižnikovi omakiSESTAVINE: 
Omaka:
1 žlička olivnega olja
* 1/3 nasekljane čebule
* 1 konzerva paradižnikove omake
* začimbe: rožmarin, bazilika, himalajska sol, poper, čili (količine po občutku)
Čufti:
* 200g mletega mesa (sama sem uporabila manj mastno meso)
* 1 jajce
* 40g ovsenih kosmičev
* začimbe po občutku: bazilika, timijan, česen v prahu, himalajska sol, poper, čili

OPIS POSTOPKA: 
Omaka:
1. Na olivnem olju popražimo čebulo do zlato-rjave barve.
2. Dodamo paradižnikovo omako in začimbe, nato omako kuhamo 20-30 minut na zmernem ognju.
Čufti:
1. Vse sestavine zmešamo, nato maso postavimo za 20 minut v hladilnik – če je masa preredka dodamo še ovsenih kosmičev.
2. Iz mase oblikujemo čufte, ki jih nato pečemo 25 minut na 180 stopinj.
3. Čez čufte prelijemo omako, potresemo z naribanim sirom in pečemo še dodatnih 10 minut na 200 stopinj. 

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca

SESTAVINE: Omaka:* 1 žlička olivnega olja* 1/3 nasekljane čebule* 1 konzerva paradižnikove omake* začimbe: rožmarin, bazilika, himalajska sol, poper, čili (količine po občutku)Čufti:* 200g mletega mesa (sama sem uporabila manj mastno meso)* 1 jajce* 40g ovsenih kosmičev* začimbe po občutku: bazilika, timijan, česen v prahu, himalajska sol, poper, čiliOPIS POSTOPKA: Omaka: 1. Na olivnem olju popražimo čebulo do zlato-rjave barve.2. Dodamo paradižnikovo omako in začimbe, nato omako kuhamo 20-30 minut na zmernem ognju.Čufti:1. Vse sestavine zmešamo, nato maso postavimo za 20 minut v hladilnik – če je masa preredka dodamo še ovsenih kosmičev.2. Iz mase oblikujemo čufte, ki jih nato pečemo 25 minut na 180 stopinj.3. Čez čufte prelijemo omako, potresemo z naribanim sirom in pečemo še dodatnih 10 minut na 200 stopinj.  RECEPT PRIPRAVILA: Malinca 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek