Čokoladno borovničeva LCHF tortica

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*200 g mlade bučke
*eritritol
*4 jajca
*60 g lešnikove moke
*20 g mandljeve moke
*30 g kokosove grobo mlete moke
*50 g sirnega namaza
*30 g masla
*5 JŽ vrele vode
*1/2 žličke cimeta
*1/2 žličke ingverja
*1 JŽ jabolčnega kisa
*2 JŽ ruma po želji
*1 zvrhana JŽ psiluma
*1/2 zavitka pecilnega praška
*250 g zmrznjenih borovnic
*1 čajna žlička agar agar
*1,5 dcl vode
*500 g sladke smetane
*1 JŽ kakava v prahu
*70 g temne čokolade

OPIS POSTOPKA: Narežeš/naribaš bučke, jih sladkaš z 1,5 JŽ eritritola in pustiš, da bučke spustijo nekaj vode. Ločiš beljake od rumenjakov in beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš žlico sladila in jih penast umešaš. Dodaš ostale sestavine in zmešaš. Bučke v blenderju dobro zmiksaš, ter dodaš rumenjakom in preostalim sestavinam. Zmešaš in med mešanjem dodaš beljake. Maso pečeš 25 min na 180°C. Ko je masa pečena, jo ohladiš in razpoloviš. Pripraviš žele iz borovnic. Zmrznjene borovnice nekoliko pokuhaš, da se odtalijo. Dodaš jim žlico sladila in segrevaš, da se raztopi. V drugi posodici zavreš vodo in dodaš agar agar. Vreli vodi primešaš borovnice, dobro premešaš in maso vliješ v pekač (da se oblikuje želena oblika želeja). Pustiš, da se ohladi in strdi. Smetano stepeš in ji dodaš žlico sladila ter kakav. Polovico smetane namažeš na dno biskvita, nanjo položiš borovničev žele. S preostalo smetano namažeš žele in pokriješ z drugo polovico biskvita. Po vrhu premažeš s stopljeno čokolado in poljubno okrasiš.

ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA:
Natalija Pogorelc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek