Čokoladne proteinske kroglice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladne proteinske kroglice

SESTAVINE:
* 3 velike žlice arašidovega masla
* 1/3 skodelice sladila; eritritol, med, agavin sirup
* 1 in 1/3 skodelice ovsenih kosmičev
* 1/2 skodelice čokoladnih proteinov
* ščep soli
* 50 g temne čokolade za preliv

* če kot sladilo uporabite eritritol morate dodati še 1/2 skodelice rastlinskega napitka ali mleka, da masa postane bolj tekoča, da lahko oblikujemo kroglice
* če pa ste kot sladilo dodali med/agavin sirup, pa ne rabite dodajati ničesar

OPIS POSTOPKA: Najprej v blender dodajte ovsene kosmiče in jih zblendajte v moko. Nato v večjo posodo dajte ovseno moko, arašidovo maslo, sladilo, čokoladne proteine, sol in rastlinski napitek/mleko, če je to potrebno. Nato iz mase oblikujte kroglice in jih dajte v zmrzovalnik za pol ure, da se ohladijo. V tem času stopite temno čokolado in kasneje kroglice namočite v njo. Kroglice so super, kot zdrav prigrizek.

RECEPT PRIPRAVILA: Alja Poharc

* 3 velike žlice arašidovega masla* 1/3 skodelice sladila; eritritol, med, agavin sirup* 1 in 1/3 skodelice ovsenih kosmičev* 1/2 skodelice čokoladnih proteinov* ščep soli* 50 g temne čokolade za preliv * če kot sladilo uporabite eritritol morate dodati še 1/2 skodelice rastlinskega napitka ali mleka, da masa postane bolj tekoča, da lahko oblikujemo kroglice* če pa ste kot sladilo dodali med/agavin sirup, pa ne rabite dodajati ničesar Najprej v blender dodajte ovsene kosmiče in jih zblendajte v moko. Nato v večjo posodo dajte ovseno moko, arašidovo maslo, sladilo, čokoladne proteine, sol in rastlinski napitek/mleko, če je to potrebno. Nato iz mase oblikujte kroglice in jih dajte v zmrzovalnik za pol ure, da se ohladijo. V tem času stopite temno čokolado in kasneje kroglice namočite v njo. Kroglice so super, kot zdrav prigrizek.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.