VIDEO: Clafutis z borovnicami
Clafutis je nežna, hitro pripravljena in okusna sladica, ki lahko popestri nedeljska kosila, razvedri goste in s svojim rahlo rustikalnim videtom poskrbi za čar, ki ga premorejo le francoske sladice.
SESTAVINE:
* 4 jajca
* 240 g mleka (navadnega ali rastlinskega)
* 70 g medu
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 1 žlička limonine lupine
* 1/8 žličke soli
* 100 g pirine moke
* 300 g borovnic
OPIS POSTOPKA: Segrej pečico na 180°C. Jajca, mleko, venilijev ekstrakt, limonino lupino, sol in pirino moko dobro zmešaj v mešalniku. V keramično posodo, premazano z malo masla ali olja, razporedi borovnice in čez njih prelij celotno jajčno maso. Peci okoli 40 minut, dokler površina ne dobi zlate barve. V drugih pekačih je lahko čas pečenja drugačen.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)