VIDEO: Clafutis z borovnicami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Clafutis z borovnicami

Clafutis je nežna, hitro pripravljena in okusna sladica, ki lahko popestri nedeljska kosila, razvedri goste in s svojim rahlo rustikalnim videtom poskrbi za čar, ki ga premorejo le francoske sladice. 

SESTAVINE:
* 4 jajca
* 240 g mleka (navadnega ali rastlinskega)
* 70 g medu
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 1 žlička limonine lupine
* 1/8 žličke soli
* 100 g pirine moke
* 300 g borovnic

OPIS POSTOPKA: Segrej pečico na 180°C. Jajca, mleko, venilijev ekstrakt, limonino lupino, sol in pirino moko dobro zmešaj v mešalniku. V keramično posodo, premazano z malo masla ali olja, razporedi borovnice in čez njih prelij celotno jajčno maso. Peci okoli 40 minut, dokler površina ne dobi zlate barve. V drugih pekačih je lahko čas pečenja drugačen.

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic

* 4 jajca * 240 g mleka (navadnega ali rastlinskega) * 70 g medu * 1 žlička vanilijevega ekstrakta * 1 žlička limonine lupine * 1/8 žličke soli * 100 g pirine moke * 300 g borovnic Segrej pečico na 180°C. Jajca, mleko, venilijev ekstrakt, limonino lupino, sol in pirino moko dobro zmešaj v mešalniku. V keramično posodo, premazano z malo masla ali olja, razporedi borovnice in čez njih prelij celotno jajčno maso. Peci okoli 40 minut, dokler površina ne dobi zlate barve. V drugih pekačih je lahko čas pečenja drugačen.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.