Bučna juha s praženo slanino
SESTAVINE:
* manjša hokaido buča
* 100g slanine
* 4 dcl jušne osnove
* 3 zrna popra
* lovorjev list
* sol
* bučno olje
OPIS POSTOPKA: Slanino zrežemo na manjše kocke in popražimo v ponvi do zlato rumene barve. Nato dodamo kocke buče in nekoliko prepražimo vse skupaj. Soliti zaenkrat ni potrebno, ker je že sama slanina precej slana. Raje počakamo do konca priprave in juho solimo po potrebi.
Tako prepraženo bučo s slanino zalijemo z jušno osnovo ali kar z vodo, če osnove nimamo na voljo. Dodamo poper in lovor, ter kuhamo toliko časa, da se buča zmehča.
Na koncu juho zmiksamo s paličnim mešalnikom in ponudimo s kapljico bučnega olja ter po želji s sirovo liziko, žlico ajdove kaše, kislo smetano… ali drugo prilogo.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Komentarji (0)