Brokoli s česnovo omako
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Brokoli s česnovo omako

SESTAVINE:

* brokoli

* žlica arašidovega olja

* 2-3 stroke česna (odvistno koliko ga imate radi)

* žlica sojine omake

* žlica riževega vina (lahko tudi ličijevega ali slivovega vina)

* 2 žlici ostrigine omake

* 3 do 4 žlice vode

* žlička koruznega škroba raztopljena v žlici vode



OPIS POSTOPKA: Brokoli operemo in cvetne popke narežemo na srednje velike kose. V večjem loncu natočimo cca 1 cm vode in brokoli v bambusovem parilniku parimo/kuhamo 4 minute. Če parilnika nimate, ga lahko skuhate tudi v vodi, vendar pa pazite, da ga ne razkuhate. Nato se lotimo priprave česnove omake. Stroke česna nasekljamo na zelo fino, žličko Broccoli-with-garlickoruznega škroba zmešamo v manjši skodelici z žlico vode in dobro segrejemo vok. Tukaj pa se sedaj začne hitro kuhanje, saj nočemo, da se omaka prežge. Najbolje je, da ves čas kuhanja mešamo. Ko je vok zelo dobro segret dodamo žlico arašidovega olja in v olje stresemo nasekljam česen. Po 5 sekundah dodamo žlico sojine omake, nato žlico riževega vina in nato ostrigino omako. Zalijemo s 3 žlicami vode, premešamo, nato pa dodamo razstopljen koruzni škorb, da omako zgostimo. Še malo pokuhamo in česnova omaka je pripravljena. Sama priprava česnove omake vzame manj kot 2 minuti. Brokoli lahko prelijete s česnovo omako ali pa ga tako kot jaz, dodate v vok k česnovi omaki in malo premešate. Česnovo omako pa lahko uporabite tudi kot pomako, saj pri nas prakticiramo, da vanjo namakamo na tanke paličice narezan svež korenček in bučke.



RECEPT PRIPRAVIL: Easy-recepti


,* brokoli ,* žlica arašidovega olja ,* 2-3 stroke česna (odvistno koliko ga imate radi) ,* žlica sojine omake ,* žlica riževega vina (lahko tudi ličijevega ali slivovega vina) ,* 2 žlici ostrigine omake ,* 3 do 4 žlice vode ,* žlička koruznega škroba raztopljena v žlici vode , , Brokoli operemo in cvetne popke narežemo na srednje velike kose. V večjem loncu natočimo cca 1 cm vode in brokoli v bambusovem parilniku parimo/kuhamo 4 minute. Če parilnika nimate, ga lahko skuhate tudi v vodi, vendar pa pazite, da ga ne razkuhate. Nato se lotimo priprave česnove omake. Stroke česna nasekljamo na zelo fino, žličko koruznega škroba zmešamo v manjši skodelici z žlico vode in dobro segrejemo vok. Tukaj pa se sedaj začne hitro kuhanje, saj nočemo, da se omaka prežge. Najbolje je, da ves čas kuhanja mešamo. Ko je vok zelo dobro segret dodamo žlico arašidovega olja in v olje stresemo nasekljam česen. Po 5 sekundah dodamo žlico sojine omake, nato žlico riževega vina in nato ostrigino omako. Zalijemo s 3 žlicami vode, premešamo, nato pa dodamo razstopljen koruzni škorb, da omako zgostimo. Še malo pokuhamo in česnova omaka je pripravljena. Sama priprava česnove omake vzame manj kot 2 minuti. Brokoli lahko prelijete s česnovo omako ali pa ga tako kot jaz, dodate v vok k česnovi omaki in malo premešate. Česnovo omako pa lahko uporabite tudi kot pomako, saj pri nas prakticiramo, da vanjo namakamo na tanke paličice narezan svež korenček in bučke.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.