VIDEO: Božanska presna torta z jagodami in bananami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Božanska presna torta z jagodami in bananami

Torta opravičeno nosi naziv božanska presna torta, saj je sestavljena iz samih odličnih sestavin in je prava kulinarična mojstrovina. Datlji in kokosov sladkor poskrbijo, da je torta sladkega okusa in bo navdušila tudi zaprisežene ljubitelje čokoladnih tort.



SESTAVINE:

Osnova:

* 1 dcl vode

* 100g mešanice semen (sezam, lan, sončnice)

* 100g ovsenih kosmičev

* 50g kokosovega sladkorja

* 100g kokosove moke nastrgane

* 100g izkoščičenih datljev

* 1 žlica kokosovega olja

Sadje:

* 2 banani

* 250g narezanih jagod

Krema:

* 150g datljev

* 50g presnega kakava v prahu

* 1,5 dcl vode

* 2 žlici kokosovega olja

Okrasitev:

* kokosov čips

* jagode



OPIS POSTOPKA: Datlje namočimo v vodo vsaj za kakšno uro, da se zmehčajo. V blenderju zmešamo vse sestavine za osnovo torte. Dobljeno maso damo v pekač za torte in jo lepo razporedimo po dnu pekača. Nato jagode in banane narežemo na kolobarje. Najprej na osnovo položimo eno plast banan, na vrh pa še plast jagod. Za kremo v blenderju najprej zmiksamo datlje. Dodamo jim kakav v prahu, vodo in kokosovo olje ter vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko maso. Maso nato vlijemo na preostale plasti v pekač. Torto okrasimo z nastrganim kokosom, jagodami in kokosovim čipsom. Preden torto postrežemo jo postavimo v hladilnik vsaj za 60 min.  



ČAS PRIPRAVE: 1 h + ohlajanje

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.







, Datlje namočimo v vodo vsaj za kakšno uro, da se zmehčajo. V blenderju zmešamo vse sestavine za osnovo torte. Dobljeno maso damo v pekač za torte in jo lepo razporedimo po dnu pekača. Nato jagode in banane narežemo na kolobarje. Najprej na osnovo položimo eno plast banan, na vrh pa še plast jagod. Za kremo v blenderju najprej zmiksamo datlje. Dodamo jim kakav v prahu, vodo in kokosovo olje ter vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko maso. Maso nato vlijemo na preostale plasti v pekač. Torto okrasimo z nastrganim kokosom, jagodami in kokosovim čipsom. Preden torto postrežemo jo postavimo v hladilnik vsaj za 60 min.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.