Baobab

Baobab

Baobab je vrsta sadja in bogat vir vlaknin, vitamina C, vitaminov B1 in B6 ter mineralov. Redno uživanje pripomore k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, k boljši presnovi in krepitvi imunskega sistema.

Baobab (latinsko Adansoniadigitata) je vrsta sadja z bogatim virom vlaknin, vitamina C, vitaminov B1 in B6 ter mineralov (cink, magnezij, kalij in kalcij). Redno uživanje pripomore k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, k boljši presnovi in krepitvi imunskega sistema. Baobab velja za analgetik, ker odpravlja bolečine, anti-pretik, ker znižuje povišano telesno temperaturo in anti-inflamatorik, ker učinkovito blaži vnetja.

Njegova učinkovitost je tolikšna, da se lahko ob bok postavi celo vsem dobro poznanemu aspirinu. Za baobab se je izkazalo, da vsebuje eno največjih vrednosti antioksidantov med sadjem. V baobabu najdemo visoko vsebnost askorbinske kisline, ki jo bolj poznamo pod imenom Vitamin C. Vitamin C je življenjskega pomena za človeka, saj ne le da ščiti človeško telo pred škodljivimi posledicami prostih radikalov, ampak spodbuja tudi tvorjenje kolagena (elastičnost kože) in sodeluje pri presnovnih procesih v celicah. Z baobabom si lahko zagotovite zadostne količine topnih in netopnih vlaknin, hkrati pa pospešite odvajanje in podaljšate občutek sitosti. Več o baobabu si lahko preberete TUKAJ.